Photo: Matija Habljak/PIXSELL

ODRŽANA KOMEMORACIJA ZA JOSIPA KREGARA: ‘On je prepoznavao korupciju kao ponajveće društveno zlo’

Autor: Hina / I.Br.

U četvrtak 24.rujna održana je komemoracija za Josipa Kregara koji je preminuo prošli mjesec u 68. godini, javlja HRT.

U Novinarskom domu u Zagrebu okupili su se članovi obitelj, prijatelji i kolege kako bi se oprostili od sveučilišnog profesora, nekadašnjeg saborskog zastupnika i bivšeg dekana Pravnog fakulteta. Javnost će ga pamtiti kao istinskog borca protiv korupcije.

“On je prepoznavao korupciju kao ponajveće društveno zlo, vrlo se oštro borio protiv korupcije, bio je konzultant ili autor nekih zakona koji su usmjereni upravo na borbu protiv korupcije”, izjavio je Ivo Josipović, profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu i bivši predsjednik RH.

“Mene je fascinirala činjenica kako je on oko sebe uvijek mogao okupiti krug vrlo raznolikih ljudi, i po svjetonazoru i po političkim opcijama, koji su se svi oko njega uvijek osjećali ugodno”, kazao je Igor Gliha, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Autor:Hina / I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.