Foto: Ilustracija/Pexels

Odlazak omiljenog i uvaženog hrvatskog liječnika: Vratio se u voljenu zemlju i preminuo

Autor: Dnevno.hr

Hrvatska zajednica u Frankfurtu i Njemačkoj oplakuje dr. Zorka Kosa, svog poznatog i uvaženog liječnika koji je dugi niz godina radio kao ginekolog u Frankfurtu gdje je predano liječio ljude i pomagao potrebitima.

Iako je radio u Njemačkoj, doktor Kos je nakon duge bolesti preminuo u rodnom Zagrebu u nedjelju, 12. studenog.


Rođen je 2. siječnja 1946. u Zagrebu gdje je nakon završene srednje škole završio studij medicine s odličnim uspjehom. Kraće vrijeme radio je na sudskoj medicini u Zagrebu, nakon čega se  odlučio za specijalističko medicinsko usavršavanje iz područja ginekologije i opstetricije.

Vratio se u voljenu Hrvatsku

Budući da mu je bolnica Sachsenhausen u Frankfurtu osigurala mjesto za obuku, godine 1972. započeo specijalističku obuku, koju je potom završio 1977. u Sveučilišnoj bolnici u Frankfurtu.

Nakon završene obuke preuzima mjesto višeg liječnika u frankfurtskoj bolnici u Sachsenhausen pod vodstvom prof.dr. Glätznera. Godine 1980. odlazi u Frankenthal/Falačka zajedno s prof.dr.Granitzkom i tamo radi kao liječnik i zamjenik šefa klinike.

U Njemačkoj tragično okončan život mladog Hrvata Marija: Radio je dva posla, svi su u šoku

Godine 1987. vraća se natrag u Frankfurt gdje u Frankfurt- Bornheimu samostalno otvara specijalističku ordinaciju za ginekologiju i opstetriciju s dodatnim krevetima u bolnici Maingau. Tu poznatu ordinaciju je s velikim uspjehom i radošću vodio do 2014. godine kada se nakon odlaska u mirovinu vraća u svoju voljenu domovinu Hrvatsku.
Iza sebe je ostavio suprugu Edith koja mu je u poslu bila desna ruka te pružala mu potporu svo vrijeme njegove bolesti.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.