fbpx
Foto: Pixabay

ODLAZAK ISTAKNUTOG HRVATSKOG STRUČNJAKA: Preminuo čovjek kojeg je Tomašević uzeo kao jednog od stručnih savjetnika ključnih za razvoj grada!

Autor: Dnevno

U Zagrebu je u 70. godini života preminuo ekonomist Ivo Bićanić. Diplomirao je i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je radio od 1976. pa sve do umirovljenja 2016. kao redoviti profesor makroekonomije.

Magistrirao je na Sveučilištu u Oxfordu, a bio je suradnik na St. Anthony´s College u Oxfordu (1985.) i na Woodrow Wilson International Center for Scholars u Washingtonu (1993./94.) te gostujući profesor na Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti (od 1996. do 2010.) i na Sveučilištu u Zürichu (od 2012).

Bićanić je objavljivao radove u inozemnim časopisima i knjigama, bio je komentator u časopisu Banka te aktivni sudionik rasprava na portalu ideje.hr te je preveo više klasičnih i suvremenih ekonomskih djela s engleskog jezika.

Ivo Bićanić bio je i dio Tomaševićevog ‘Savjeta za Zagreb’, savjet istaknutih hrvatskih stručnjaka i stručnjakinja koji su za Možemo! u kampanji i po preuzimanju upravljanja gradom, pružali savjetodavnu podršku u nizu područja ključnih za razvoj grada.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.