Foto: Ilustracija/Profimedia

OD VELJAČE BLAŽE MJERE? Ovo su promjene koje bi idućeg tjedna trebale vrijediti za kafiće, škole i teretane! Neki će biti sretni, a neki i dalje isprovocirani

Autor: Daniel Radman

Predstavnici Stožera raspravili su jučer s vladom prijedloge mjera koje bi se, kako stvari sada stoje, od 1. veljače trebale popustiti.

Aktualni set mjera na snazi je do kraja siječnja, a nakon tog dana vrlo je izgledno pupuštanje u segmentu sporta i rekreacije, dok su kafići i restorani pod znakom upitnika.

Za kafiće postoji nekoliko opcija. Najrealnija govori o tome da će se im se dopustiti prodaja kave za van, makar se još raspravlja o liberalnijoj mogućnosti, onoj da se otvore terase. Jasno, postoji i postojeća opcija da ostanu ‘pod ključem’.

Prema neslužbenim izvorima sa sastanka, najbolje kotiraju teretane. Iako nisu i formalno dobile zeleno svjetlo, prilično je izvjesno da će one idućeg mjeseca otvoriti svoja vrata. Uostalom, i tijekom zadnjeg seta mjera trebale su biti izostavljene.

Sportske aktivnosti također će biti dostupnije. Sada je treniranje dopušteno samo sportašima 1., 2. i 3. kategorije, a izgledno je da će se proširiti broj onih koji se mogu vratiti treningu. Za treninge na otvorenom nema spora, a postoje izgledi i da će se djeci dozvoliti treninizi u dvoranama i drugim zatvorenim prostorima.

Još otprije se najavljivalo da će učenici viših razreda osnovne škole od 1. veljače redovno krenuti u školu. To će se po svemu sudeći i dogoditi.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.