Foto: Damir Spehar/PIXSELL

OD MUSTAFE NADAREVIĆA OPRAŠTAJU SE I GLUMCI IZ REGIJE: Enis Bešlagić se prisjetio jedne zanimljive anegdote

Autor: Andrej Jelušić

Od Mustafe Nadarevića danas se opraštaju brojni glumci i kolege koji tvrde kako im je bio idol i govore o njegovoj veličini.

Sarajevski glumac sa slovenskom adresom Branko Đurić Đuro oprostio se od kolege i velikog glumačkog uzora. Nedugo nakon vijesti o smrti, Đuro je napisao nekoliko dirljivih rečenica na svom Instagramu.

“Zbogom dragi druže. Hvala za sve životne, ljudske i glumačke lekcije koje si mi dao. Beskrajno sam tužan što si otišao i sretan sam što sam te poznavao i imao čast družiti se i raditi s tobom. Čuli smo se prije par dana i žao mi je da ti to tada nisam rekao – bio si moj idol”, napisao je Đurić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by branko djuric (@branko_djuric_djuro)




Dva glumca su surađivala na mnogim projektima, a neki od najpoznatijih su filmovi “Ničija zemlja”, “Kuduz”, “Miris dunja” i drugi.

“Jedan sam od rijetkih koji su imali sreću dijeliti s njim vrijeme, kadar i prostor. Odrastali smo na njihovim ulogama i igrama. Bio je sjajan glumac, a preživio je tragediju, prerano je izgubio suprugu. Živio je svoju tugu i svoju bol koje nikada nije pokazivao”, rekao je glumac Enis Bešlagić za Klix.ba.

Prisjetio se i jedne anegdote po kojoj će posebno pamtiti velikog glumca.




“Kada smo zajedno gostovali na jednom otoku njemu su prilazila djeca i tražila autogram. Potpisivao se kao Izet. A onda bih ga ja pitao zašto se ne potpisuje kao Mustafa, na što bi on kroz smijeh rekao: ‘Ma kao da djeca znaju ko je Mustafa’. Poslije sam se i ja djeci počeo potpisivati kao Šemso. Uvijek je stavljao svoj ego u drugi plan. To je samo jedan od razloga zašto je bio poseban”, kaže Bešlagić.

Senad Bašić, koji je s Nadarevićem glumio u brojnim filmovima poput “Praznik u Sarajevu”, “Savršen krug”, “Kod amiđe Idriza”, zatim u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, duboko je potresen kada je čuo za smrt glumačkog velikana i njegovog prijatelja.

“Čak sam i kao student snimio svoj prvi film, a u njemu je glumio Mustafa Nadarević, bio je to ‘Poslednji skretničar’. Nas dvojica smo toliko toga zajedno radili, i toliko toga sam naučio od Mustafe. Rahmet mu duši, pamtit će ga generacije i generacije”, rekao je Bašić.

Ističe da je odlazak Nadarevića ogroman gubitak.

“Svoje najbolje uloge Mustafa je ostvario u BiH, počevši od ‘Mirisa dunja’, Mirze Idrizovića pa nadalje. On kao da je bio pupčanom vrpcom vezan za Bosnu. Njemu je Bosna bila prava majka”,veoma emotivno govori Bašić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.