Foto: Screenshot

OD DANAS GRAĐANI DONOSE ODLUKE! Prvi grad u Hrvatskoj uveo je e-referendum

Autor: Dnevno

Grad Sveta Nedelja prvi u Hrvatskoj uveo je alat za savjetodavni e-referendum kako bi građane izravno uključili u proces donošenja odluka bitnih za razvoj grada, a prva tema o kojoj mogu odlučivati izbore je lokacija izgradnje te uređenja nove tržnice, javlja Otvoreno.

“Prvi e – referendum već je u tijeku. Za naše OPG – ovce planiramo napraviti tržnicu koja bi omogućila prodaju sve dane u tjednu, a ne samo subotom na Svetonedeljskoj seljačkoj tržnici”, ističe Gradska uprava na facebooku.

Do 13. lipnja glasati mogu svi građani, koji se prethodno trebaju registrirati na web stranici, a u rezultat će se uzimati glasovi samo punoljetnih stanovnika.

Iako njihovi glasovi također neće biti uključeni u rezultat, glasati mogu i zainteresirane osobe koje ne žive u Svetoj Nedelji, a imaju interes vezanu za tu temu, primjerice zainteresirani investitori na teme vezane za poduzetništvo ili građani drugih jedinica lokalne samouprave na teme turističke infrastrukture.

Ti glasovi poslužit će vodstvu Grada da znaju što o određenoj temi misle i ostale zainteresirane skupine izvan područja grada Svete Nedelje.

Tijekom provođenja e-referenduma, svaki građanin prije isteka roka može promijeniti svoj glas ako se predomislio, ali ne može dva puta glasati s istog registriranog profila. Također, građanima je prilikom glasanja omogućeno i komentiranje kako bi mogli dodatno pojasniti svoj stav.

Zvali smo HDZ-ova župana Pauka. Nije htio komentirati optužbe Petrine da ga je pokrao sin

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.