Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

OČEKUJU SE GUŽVE, SEZONA NIJE GOTOVA? Iz HAK-a javljaju o prometnoj nesreći, upozorili na moguće zastoje

Autor: Dnevno

Čini se da ulazimo u “post sezonu” i da će također biti dobra. HAK javlja o mogućim gužvama na cestama i graničnim prijelazima.

Zbog prometne nesreće na DC1 u mjestu Kukuzovac vozi se jednim trakom, naizmjence uz regulaciju prometne policije.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a magla ponegdje smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na prilazima turističkim središtima, na gradskim prometnicama i obilaznicama, osobito riječkoj i zagrebačkoj, dionicama autocesta kraj odmorišta i pred naplatnim postajama, na pojedinim graničnim prijelazima, te na cestama gdje traju radovi.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA

A1 Zagreb-Split-Ploče:
do 31. kolovoza između 20:00 i 07:00 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno (maksimalno 15 min) se obustavlja promet na čvoru Žuta Lokva.
A3 Bregana-Lipovac:

do 10. rujna zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Lučko vozi se po dva sužena traka u oba smjera, uz ograničenje brzine na 60 km/h, privremena prometna regulacija je i na Jadranskoj aveniji;
zbog radova na nadvožnjaku Rugvica između 49.+400 km i 49.+600 km vozi se uz privremenu regulaciju prometa, u smjeru Lipovca po dva sužena prometna traka.
A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva:

na čvoru Sveti Kuzam zbog oštećenog kolnika u smjeru Krčkog mosta, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.
ZATVORENE CESTE ZBOG RADOVA:
DC2 Josipovac-Bizovac-Normanci (do 31.prosinca);
DC6 u Karlovcu – Ulica Borlin (do 31.listopada);
DC14 Andraševec-Bračak (do 1. rujna);
DC36 u mjestu Pisarovina (do 10. studenog);
DC56 Drniš-Gornji Muć u naselju Donje Postinje (općina Muć) (do 15. listopada);
DC57 u Vukovaru (do 20. rujna);
DC544 u mjestu Gudovac kod Bjelovara (do 15. studenog).
31. kolovoza bit će zatvorena ŽC5068 u Fužinama (Mostići). Obilazak je nerazvrstanom cestom od jezera Bajer prema Mostićima.
Zbog radova izvanrednog održavanja na DC512 Makarska-Ravča 31. kolovoza, od 09:00 do 17:00 sati bit će zatvorena dionica između naselja Duge Njive i Kljenak.

Zbog sanacije klizišta privremeno se zabranjuje promet vozilima čija ukupna masa prelazi 20 tona te vozilima čija ukupna širina prelazi 2,6 metara na dijelu DC3 nedaleko naselja Dubravci u Općini Netretić. Obilazak: A1 – čvor Karlovac – čvor Bosiljevo i obratno. Za kategorije vozila na koje se odnosi zabrana, a prometuju cestom DC3 iz smjera Karlovca do Duga Rese, obilazak je cestama DC23 i DC42, te ponovno autocestom A1 s uključenjem u čvoru Ogulin. Na državnim cestama DC23 i DC42 dodatno je ograničenje za vozila čija visina prelazi visinu 4,5 m.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.