Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

OBRAZOVANJE PRIJE SVEGA! Miroslav Škoro pokreće Političku akademiju: Evo tko bi je prvi trebao pohađati

Autor: J.A.

Nakon što je završio večernju školu kod Željka Pervana, Miroslav Škoro pokreće političku, prenosi Večernji list.

U Domovinskom pokretu kažu kako će njihova Politička akademija okupiti “najeminentnije političare-svjedoke vremena, ekonomiste, povjesničare, demografe, kao i odabrane predavače iz dijaspore”.

Puni naziv škole je Politička akademija Domovinskog pokreta Miroslava Škore, a predsjednik će biti Milan Vrkljan, koji je ujedno i predsjednik Škorina Kluba zastupnika u parlamentu,. Odluku o pokretanju škole stranka je donijela na sjednici Predsjedništva.

“Puno puta u posljednjih šest mjeseci na sastancima s našim pristalicama ili članovima otvaralo se pitanje koji svjetonazor, koju ideologiju, koje politike planira provoditi Domovinski pokret kao parlamentarna stranka. Meni je od prvog kontakta s Miroslavom Škorom postalo jasno da moramo biti pokret u punom značenju te riječi, sa široko zastupljenim svim svjetonazorskim razmišljanjima i politikama, od konzervativne, demokršćanske, liberalne do hrvatske svjetonazorske lijevo-socijalne politike”, objasnio je Milan Vrkljan kako će Domovinski pokret “kroz snažno domoljublje, istinski nacionalizam i socijalnu osjetljivost” voditi politiku u kojoj će se “naći i starčevićanci, radićevci i tuđmanovci”.

“Temeljem te politike, svi građani Hrvatske, bez obzira na svjetonazor, vjeru, političko opredjeljenje ili socijalno mjesto u društvu, moraju Hrvatsku osjećati kao svoju domovinu”, govori Vrkljan i dodaje da je upravo Politička akademija prvi, možda i najvažniji, korak u tom smjeru.

“Dvije stranke, HDZ i SDP, u posljednjih 30 godina u više su navrata prevarile svoje birače upravo u svjetonazorskim pitanjima. Posebno je HDZ bježao od svakog svjetonazorskog izjašnjavanja, a znamo da bez ideologije nema politike. Bez politike nema političke vlasti”, kaže Vrkljan.

Što se samog programa tiče, u Domovinskom pokretu kažu da će ga imati spremnog za nekoliko tjedana, a predavači će biti iz različitih društvenih sfera, od političke i povijesne do demografske i ekonomske.

Upućen je poziv predsjednicima ogranaka stranke da s članstvom razgovaraju o otvaranju Političke akademije kako bi se na vrijeme prijavili za pohađanje jer edukacija je prije svega zamišljena za one koji se dosad nisu bavili politikom. Ondje će im se predstaviti razni konteksti unutar kojih bi Pokret trebao djelovati.

Sama Politička akademija bit će i svojevrsna priprema za lokalne izbore u svibnju sljedeće godine, a u Škorinoj su se stranci pohvalili kako su dosad skupili već više od deset tisuća članova. Osnovali su potkraj kolovoza i prvi ogranak Pokreta, u Kaštelima, a prošli vikend niknulo je osam novih gradskih i općinskih organizacija, u Garešnici, Kutjevu, Dugoj Resi, Slunju, Novskoj, Josipdolu, Ozlju i Draganiću.

Podsjetili su i na činjenicu da će i Domovinski pokret dati svog kandidata za gradonačelnika Zagreba. Hoće li to možda biti sam Miroslav Škoro, još ne žele otkriti jer su trenutačno fokusirani na rad u Saboru.

Jučer im se u klupe vratio i Hrvoje Zekanović, koji je prebolio koronavirus, a opet su tema bile maske, koje su u parlamentu obvezne. Zekanović je tvrdio da mu maska ne treba jer je virus prebolio, a i Zlatko Hasanbegović je svoju neko vrijeme nosio na bradi. Kad ga je potpredsjednik Sabora Željko Reiner zamolio da masku vrati, Hasanbegović mu je rekao da ima “stanovite alergijske probleme na neke ljude i pojave”.

RUGALI SE ZARAŽENOM ZEKANOVIĆU! ‘BOLESNE SU MI ŽENA I KĆER’! Otkrio nam nepoznate detalje o koroni: ‘Ovo me najviše iznenadilo!’

Autor:J.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.