Foto: Borna Filic/PIXSELL

OBRAT U AFERI RIMAC: Nakon što ih je sud pustio povukli 20 milijuna kuna

Autor: Andrej Jelušić

Milenko Bašić i Dragan Stipić, dvojac koji je pod istragom zajedno s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac, povukao je 20 milijuna kuna jamstva koje su nudili za izlazak iz zatvora, piše Telegram.

Učinili su to samo dva dana nakon što ih je sudac istrage pustio na slobodu pustio. Bašić i Stipić osumnjičeni u aferi vjetroelektrane, su od otvaranja istrage u lipnju prošle godine bili u bijegu.

Nalazili su se u BiH koja je u konačnici pristala izručiti ih Hrvatskoj. No, prije nego što je taj proces okončan, Bašić i Stipić pojavili su se početkom veljače ove godine u Zagrebu. Kako su prešli granicu još se ne zna. Za puštanje iz istražnog zatvora, koji im je bio određen kako ne bi pobjegli ili pokušali ponoviti kazneno djelo, nudili su jamčevinu od oko 20 milijuna kuna, što u gotovini, što u nekretninama.

To jamstvo im je i prihvaćeno, no odluka nije postala pravomoćna. Prije dva dana drugi sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu na iznenađenje mnogih donosi odluku da se sada i Bašića i Stipića na slobodu pusti bez jamčevine.

Uspjeli su ga uvjeriti da su se dragovoljno predali i da neće bježati. Naravno, odmah po napuštanju zatvora povukli su prijedlog za polaganje jamčevine.

USKOK je uložio žalbu, ali izvanraspravno vijeće tek mora odlučivati. Nije isključeno da donese drugačiju odluku, te da osumnjičene poduzetnike ipak vrati u Remetinec.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.