fbpx
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

BOLNICE PROGOVORILE O SMRTI RODILJE (22)! Cure detalji o kobnom četvrtom porodu: ‘Protekao je standardno, ali…’

Autor: L.B.

Nakon što je 22-godišnja trudnica u gospićkoj bolnici u ponedjeljak rodila živo i zdravo dijete, došlo je do obilnog krvarenja pa je pala u hemoragični šok te je prevezena u bolnicu u Zadru, gdje je umrla.

No, sada obje bolnice opovrgavaju da su liječnici za to odgovorni.

Tako je specijalist anesteziologije, reanimacije i hitne medicine zadarske bolnice Edi Karuc rekao za Hinu da je pacijentica u ponedjeljak poslijepodne bila kod njih na mjerama intenzivnog liječenja i da je upoznat sa slučajem, a na pitanje vidi li elemente liječničke pogreške odgovorio je kategorički: “Ni blizu.”


‘Ne vidim da je učinjena ikakva liječnička pogreška’

Odbio je daljnju argumentaciju te je zbog delikatnosti slučaja i iznimnog interesa javnosti za sutra najavio konferenciju za novinare.

Rravnateljica gospićke bolnice Sandra Čubelić, kazala je pak, da je porođaj je protekao standardno, rodilja je živo i zdravo dijete, ali je imala uraslu placentu, što završava teškom komplikacijom, što se i u ovom slučaju dogodilo. Istaknula je kako ne vidi da je bila učinjena ikakva liječnička pogreška.

Odstranjena maternica

Tijekom krvarenja pacijentici je odstranjena maternica da bi se zaustavilo krvarenje, ali je ona unatoč poduzetim mjerama razvila hemoragični šok i u takvom je stanju prevezena u Zadar.

“Ondje se nastavilo s mjerama intenzivnog liječenja koje su počele u Gospiću, poduzete su i dodatne mjere intenzivnog liječenja, ali žena je unatoč tome umrla u jedinici intenzivne medicine Opće bolnice Zadar, ne u autu, ne na putu”, rekao je Karuc.

‘Rodbina verbalno napala ginekologe’

Čubelić je kazala i da je u bolnici u Gospiću rodbina rodilje verbalno napala ginekologe te da je zbog toga policija došla. Dodala je da liječnici razumiju teške okolnosti te su odlučili da neće podizati tužbu jer smatraju da nije potrebno da se protiv njih podiže bilo kakva prijava.

Također je opovrgnula da je došlo do bilo kakvog fizičkog sukoba iako se radilo o teškoj i neugodnoj situaciji jer su liječnici sve učinili za pacijenticu i novorođenče, ali, istaknula je, ponekad se dogode takve fatalne situacije.
Novorođenče je u bolnici u Gospiću i dobro se razvija. Ono je četvrto dijete umrle rodilje.

MLADA MAJKA (22) UMRLA NAKON PORODA! Član obitelji podivljao na Milinovića: ‘Muž je ostao sam s četvero male djece’
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.