Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

OBJAVLJENI REZULTATI DRŽAVNE MATURE: Čak 60 posto manje padova nego prošle godine!

Autor:

Unatoč mnogim problemima, može se istaknuti da su ovogodišnji maturanti uspješno završili Ispit zrelosti.

Prema podacima Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje, od ukupog broja maturanata koji su pristupili državnoj maturi, 44 posto bili su gimnazijalci koji su osigurali završnost srednjeg obrazovanja.

Kako je istaknuto, jedino se u slučaju gimnazijalaca može govoriti o padovima na državnoj maturi dok se kod učenika strukovnih programa govori o tome jesu li ili nisu položili državnu maturu.

Primjetno je kako je na ovogodišnjoj državnoj maturi zabilježeno značajno smanjenje broja padova na ispitu. Protekle godine je bilo više od tisuća padova gimnazijalaca na državnoj maturi dok se ove godine to značajno smanjilo za 60 posto na nešto više od 400 nepoloženih ispita.

Konačna objava rezultata 20. srpnja

Prema podacima Nacionalanog centra za vanjsko vrednovanje, od obveznih predmeta i ove godine se polagala matematika na osnovnoj razini te hrvatski i engleski jezik na višoj razini. U izbornim predmetima prednjači fizika, a za ispit iz tog predmeta bilo je više od 7000 prijava.

Najbolje rezultate, maturanti su ostvarili na ispitima iz stranog jezika i to sa 65 i 75 posto bodova.

Svi oni koji su nezadovoljni svojim prolazom i smatraju da je došlo do nekih nepravilnosti, do 15. srpnja mogu uložiti prigovor. Konačna objava rezultata državne mature bit će 20. srpnja.

DAN D ZA MATURANTE: Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavljuje rezultate državne mature

 

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.