Foto: Europol

Objavljena lista najtraženijih bjegunaca u Europi: Među njima djevojka i Hrvat, pogledajte znate li ga

Autor: Dnevno.hr/I.J.

EUROPOL je objavio ažuriranu listu najtraženijih kriminalaca u Europi, na kojoj se i između 20 bjegunaca nalazi i jedan Hrvat. Riječ je o 38-godišnjem Tomislavu Čoliću kojega Hrvatska traži kao počinitelja kaznenih djela u sklopu zločinačke organizacije. Visok je između 191 do 200 centimetara visine, a navodi se da je opasan, nasilan i/ili naoružan. Zanimljivo je da nemaju svi bjegunci na listi oznaku opasan, već manje njih, a Ćorić je jedan od njih.

Na popisu se iz zemalja regije nalazi Radomir Cvijanović kojeg traži Slovenija. Ovog 38-godišnjaka, državljana BiH traže zbog organizirane oružane pljačke trezora banke u Ljubljani 2005. godine. Na  listu je stavljen nakon što se nije pojavio na sudu. U opisu stoji da je možda operacijama promijenio svoj izgled i da je možda opasan i naoružan.


Na listi i dvije žene

Slovenija traži i 32-godišnjeg Mladena Samardžiju koji je državljanin BiH i Slovenije. Samardžija se traži zbog dilanja droge, a u opisu se navod da je bio član međunarodne grupe koja je djelovala u sklopu crnogorske mafijaške skupine Kavački klan iz Crne Gore te da je opasan.

Na listi su i dvije žene, a posebno se ističe 31-godišnja Tania Gomez koju od ožujka 2021. godine traže zbog teških zločina povezanih s drogom i teškog pranja novca.

Austrija u strahu, misteriozni niz serijskih ubojstava se nastavlja: Pronašli novo tijelo bez glave

Gomez je povezana s grupom organiziranog kriminala u Stockholmu, a njezina je uloga, kako se navodi, bila isporuka i prijevoz velikih količina narkotika i novca. Bila je uključena u poslove vezane za životinje lutalice i vjerojatno uključena u mrežu neregularnog posjedovanja životinja i njihovog transporta u inozemstvo.
 
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.