ILUSTRACIJA / Foto: Neja Markicevic / CROPIX

OBJAVILI BRŽE BOLJE: Ovo je popis izvođača radova u poslijeratnoj obnovi na Banovini!

Autor: Maja Štefanac

Samo deset minuta nak0n što je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade rekao kako je jučer državnom tajniku dao nalog da popis tvrtki koje su obnavljale kuće u Sisačko-moslavačkoj županiji nakon Domovinskog rata budu odmah dostupne javnosti, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje nije dugo čekao, već je odmah objavio navedeni popis.

Tako je objavljen je popis projektanata i nadzora, popis izvođača radova te popis područnih nadzora i revidenata u poslijeratnoj obnovi.

“S obzirom na opravdani interes javnosti i medijskih upita u kojima su zatražene informacije o popisima projektanata i nadzora, izvođača radova, područnih nadzora i revidenta, statističkih prikaza informacija  o obnovi s iskazanim vrijednostima utrošenih sredstava državnog proračuna, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavljuje informacije koje ne ometaju istražne radnje nadležnih tijela koje su u tijeku.

Riječ je o objavi sudionika u procesu obnove na području Sisačko moslavačke županije. Iste možete vidjeti u slijedećim popisima, piše u priopćenju Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Između ostalog dodali su: “U programu obnove ratom porušenih stambenih objekata od početka obnove do danas sudjelovalo je više državnih tijela koje su provodile obnovu i stvarale elektronsku evidenciju podataka o obnovi. Iz tog razloga, budući da su gore navedeni popisi sadržani u navedenoj elektronskoj evidenciji, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje ograđuje se od mogućih pogrešnih unosa imena tvrtki projektanata, izvođača radova ili nadzora.”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.