fbpx
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE? Zagrepčani koji nakon potresa žive u kontejnerima ipak će plaćati struju!

Autor: Maja Štefanac

Prijedlog da se računi za struju otpišu Zagrepčanima koji nakon potresa žive u kontejnerima, odbačen je od strane zastupnika zagrebačke Skupštine, jer ističu da se radi o politikanstvu.

Za taj prijedlog SDP-ovog kluba kojim bi, da je prošao, Skupština zadužila gradonačelnika Bandića da u roku od 30 dana pokrene inicijativu prema Vladi da se građanima koji nakon potresa žive u stambenim kontejnerima otpišu računi za struju, glasalo je 17 zastupnika, 16 protiv i osam suzdržano.

Kazimir Ilijaš, predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a  ovaj je prijedlog nazvao politikantstvom. SDP-ov Matej Mišić rekao je pak da mu nije jasna pozicija vladajuće većine s obzirom na gradonačelnikovu jučerašnju podršku. Naime, jučer je Milan Bandić na aktualnom satu rekao da ako to ne učini Vlada, da će račune za struju Zagrepčanima koji žive u kontejnerima platiti Grad.


Kako sada to?

Mišić je također ustvrdio kako bi izglasavanjem SDP-ova zaključka  “kao Gradska skupština stali iza onoga što predlaže i sam gradonačelnik”

“Kada bi nastupao prema Vladi mogao je pristupiti s jedne strane kao gradonačelnik i s druge strane unisonom podrškom svih klubova zastupnika i opcija u Skupštini”, rekao je taj SDP-ovac.

Također smatra kako bi vladajući trebali imati hrabrosti priznati da je Vlada napravila propust te je zaboravila da 80-ak kućanstava u Zagrebu i dalje živi u kontejnerima i da je taj zaključak trebalo primijeniti i na njih.

Mišićev stranački kolega Darko Liović simpatično je komentirao kako ga cijela ova situacija podsjeća na britanski političko-satirični televizijski sitcom “Yes, Minister”. “Osnivamo odbore, povjerenstva, što je rekao jedan odbor, što je drugi odbor, tko se složio na jednom tko na drugom odboru, tko je prvi dao prijedlog…”, navodio je Liović.

Mišić opleo po vladajućima
Nadalje, vladajuće je optužio da ne vode računa o građanima te da ih ne stavljaju na prvo mjesto.

“Vama je očito lakše donijeti odluku da gradite 30 zgrada nego jednu ovako jednostavnu odluku koja košta nekoliko desetaka tisuća kuna gradskog proračuna”, poručio je Liović.

 
 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.