Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

O SLUČAJU OTKAZA NOVINARU OGLASILO SE I MINISTARSTVO: ‘Osuđujemo svaki oblik nasilja ‘, Zovko kaže: ‘To je odmazda HRT-a’

Autor: Mia Peretić

Povodom otkaza HRT-ovom novinaru Hrvoju Zovku oglasilo je i Ministarstvo kulture.

Kako navode, osuđuju svaki oblik nasilja i zlostavljanja te zagovaraju jasnije propisivanje procedura i jednako postupanje u svakom slučaju sumnje na nasilje.

No, kako dodaju, svatko mora imati pravo na iznošenje obrane.

“Svaku optužbu treba istražiti, ako se pokaže osnovanom, treba ju na odgovarajući način sukladno zakonu sankcionirati”, odgovaraju na upit Hine.

Kako nadalje navode, s detaljima u slučaju otkaza Zovku upoznati su putem medija.

Podsjetimo, HRT je potvrdio kako je otkazao Ugovor o radu novinaru Hrvoju Zovku zbog nasilnog ponašanja na radnom mjestu. Povod pokretanju postupka kako bi se utvrdila povreda radne obveze i odluka o otkazu je anonimna prijava u kojoj se navodi Zovkovo neprimjereno i neprofesionalno ponašanje prema jednoj novinarki. Zovko tvrdi da su optužbe neistinite te da se radi o HRT-ovoj želi za osvetom.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.