Neja Markicevic / CROPIX

NOVI ZAPLET NA SREBRNJAKU: Nakon dr. Nogala miču i njegove bliske suradnike

Autor: Si.M.

Saga zvana Dječja bolnica Srebrnjak se nastavlja. U tom “beskonačnom danu” moglo bi se dogoditi da barem dvoje uglednih liječnika te bolnice, prof. dr. Mirjana Turkalj i prof. dr. Davor Plavec, dobiju otkaz ako “vlasniku Gradu Zagrebu” ne bude dovoljno uvjerljiva njihova “obrana”, odnosno argumenti da “nisu oštetili poslodavca”. Zasad nije poznato jesu li to i jedini liječnici kojima prijeti otkaz i je li među njima donedavni ravnatelj doc. dr. Boro Nogalo, koji je inače sindikalni povjerenik u bolnici.

 

Naime, to dvoje liječnika dobili su krajem tjedna “poziv na obranu” od v.d. ravnateljice Ivane Đerek Dubravčić, a očitovati se moraju u roku od pet dana. Navodno ih se optužuje da su “primali sredstva za pripravnost tijekom pet godina i tako oštetili poslodavca, premda su bili svjesni da prema općem aktu nisu smjeli primati takve isplate”.

 

Vršiteljica ravnateljske dužnosti drži da su liječnici tako “primali nepripadajuću naknadu za pripravnost”, a zaključak je da su zbog toga “izgubili povjerenje poslodavca, zbog čega poslodavac može otkazati ugovor o radu redovitim otkazom”. Naravno, odluka o palcu gore ili dolje slijedit će nakon što se ovo dvoje liječnika očituje o onome što im se “stavlja na teret”. Upravno vijeće raspravljalo je općenito o tome kako se u toj bolnici organizira pripravnost i rad po pozivu, ali ne i o konkretnom “pozivu na obranu” samo dvoje liječnika.

 

Pritisak oporbe




Čak sedam raznih inspekcija bilo je proteklih mjeseci na Srebrnjaku, uključujući onu Ministarstva zdravstva i Ministarstva financija, HZZO-a, financijsku inspekciju, Državnu reviziju, Krim policiju, Gradski kontrolni ured… U javnosti se stječe dojam da se bolnica namjerno urušava ne bi li se zadovoljili neki drugi interesi.

 

U proteklih nekoliko mjeseci bivša Nogalova zamjenica, prof. dr. Turkalj smijenjena je i s mjesta voditeljice projekta EU za translacijsku medicinu, a da je v.d. ravnateljice nije o tome niti izvijestila. Njezin je komentar tada bio da je razlog smjene činjenica da nije željela spuštati kriterije za upravljanje projektom EU.




OPET DRAMA U DJEČJOJ BOLNICI SREBRNJAK: Očitovali se o optužama ili ne, otkazi su gotovo sigurni!

 

Cijela ta nemila situacija oko Dječje bolnice na Srebrnjaku povremeno diže tenzije u gradu Zagrebu, poglavito među oporbom koja teško dolazi do informacija. No, kažu nam da će zaoštriti to pitanje jer je nedopustivo da se bolnicom upravlja kao s vlastitim lenom, piše Jutarnji list.

“Očito je da se želi uništiti europski projekt, a onda i bolnica. Nakon toga Holding će preuzeti zgradu i tu bi priča trebala završiti. To je Bandićevo treniranje strogoće, odnosno to je njegov modus operandi. Kad ništa drugo ne može, onda se osvećuje i disciplinira svakoga tko mu stane na put, ali to je i upozorenje onima kojima bi tako nešto moglo pasti na pamet. Uništiti ljude i maknuti ih”, zaključuje Tomislav Tomašević iz političke platforme Zagreb je naš.

Autor:Si.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.