fbpx
Foto: PIXSELL

NOVI SKANDAL U DOMOVINSKOM POKRETU: ‘Osobno ću ti zakrenuti vratom’ ŠKORINA SESTRA PRIJETILA PR SAVJETNICI!

Autor: L.D.

Nakon ostavke Miroslava Škore, u Domovinskom pokretu rasplamsao se pravi rat. Novi sukob, kako piše Jutarnji, izbio je između Škorine sestre Vesne Vučemilović i Mateje Jozeljić, PR savjetnice  DP-a.

Sukob je, kako se navodi, izbio na dan Škorine ostavke i to zato što je Jozeljić na Facebook stranicama Miroslava Škore i Domovinskog pokreta objavila tekst njegove ostavke, a potom i objavu DP-a da ih je “ostavka pomalo zatekla, ali da je s razumijevanjem prihvaćaju”, zbog čega je, kako je sama navela, dobila prijetnju od Vesne Vučemilović.

Naime, linkove je Jozeljić proslijedila i u grupi koju čine članovi Predsjedništva stranke te svi saborski zastupnici Domovinskog pokreta. Ubrzo nakon toga, Jozeljić je dobila poruku od Škorine sestre sljedećeg sadržaja:


“Pošalji još jednom ovakvu poruku u grupu i osobno ću ti zakrenuti vratom”.

Očitovanje PR savjetnice – ‘Nije joj prvi put’

Zatim je PR savjetnica cijeli slučaj prijavila Predsjedništvu stranke koje će o tome, navodi Jutrnji, i raspravljati na sljedećoj sjednici. U prigovoru koji je poslala vrhu stranke, Jozeljić se požalila na ponašanje Vesne Vučemilović.

“Uz Miroslava Škoru, a kasnije i Domovinski pokret odradila sam tri jako zahtjevna izborna ciklusa, a događaj koji se zbio tog 20. srpnja 2021. bio je prekretnica o kojoj sam htjela i javno progovoriti. Objavila sam Facebook status na stranicama Miroslava Škore i Domovinskog pokreta te sam, po običaju, linkove proslijedila distribucijskoj listi uvaženih članova i medija te u grupu u kojoj su svi saborski zastupnici Domovinskog pokreta, kao što sam i uobičajeno radila u okviru svojih poslova, a ono što je uslijedilo bilo je za mene kao mladu ženu poražavajuće na više razina”, napisala je Jozeljić, te nastavila o prijetnji koju je dobila.

“Gđa Vesna Vučemilović, sestra sada već bivšeg predsjednika stranke, članica predsjedništva i naša saborska zastupnica, na linkove koje sam proslijedila uputila mi je javnu prijetnju: “Pošalji još jednom ovakvu poruku u grupu i osobno ću ti zakrenuti vratom”. Gđa Vučemilović ni tu nije stala te je nastavila moje ime i prezime provlačiti u negativnom kontekstu kroz medije i javnost, čime je dodatno otežala moje djelovanje u ovoj stranci. Također je u grupama slala obavijesti kako ja širim lažne informacije i da se prestane daljnje informiranje članova o ostavci Škore”, napisala je Jozeljić u dopisu upućenom vrhu stranke.

Dodala je i kako to nije prvi ispad Škorine sestre.

“Gđa Vučemilović i prije je imala povremene neprimjerene ispade te se s nepoštovanjem odnosila ne samo prema meni, nego i prema mojim kolegama i suradnicama” napisala je Jozeljić.
Česte svađe u DP-u

Škorina sestra se odmah nakon njegove ostavke požalila se kako je na Facebooku objavljena zahvala za njegov rad koja je, kako je rekla, očigledno već bila pripremljena.

“A kakve su to rečenice u tom pamfletu!? Kao da se netko sprda, kao da se piše hvalospjev velikom vođi” , rekla je tada Vučemilović, dodajući kako nitko nije znao što će biti, a netko je imao pripremljen tekst zahvale, te da su se i po WhatsApp grupama počeli pisati tekstovi zahvale.

“Neki su znali, ili planirali nešto. Zanimljivo je da je Škorin Facebook vodila Mateja Jozeljić, a glasnogovornica je Marja Čolak. Sve to izgleda da su se dva PR-ovca dopisivala. Nismo mi Facebook stranka, nego smo stranka koja ima svoja tijela”, rekla je tada Vučemilović, dodajući da su to preozbiljne stvari da o njima ne raspravlja Predsjedništvo i Odbor. Očito je tog dana i uslijedila njena prijetnja Mateji Jozeljić.
Svađe i prijepori u DP-u nisu bile rijetke, navodi Jutarnji, no Škorina sestra u većini je slučajeva bila jedan od sudionika tih svađa, pa čak i s bratom.

“Od 100 svađa, Vesna je bila u barem 80, a među njima dobar dio i sa samim Mirom. Ona je takav karakter. Ipak, malo se previše sve to mistificira oko njegova odlaska, jer mi znamo da on već neko vrijeme teško podnosi negativni publicitet s kojim se suočava gotovo na dnevnoj bazi”, kazao je jedan dužnosnik DP-a.

‘Škoro već godinu dana nezadovoljan’

Od drugog se, pak, doznaje kako je Škoro načelno prihvatio funkciju počasnog predsjednika stranke, no za to će prethodno trebati tu funkciju uvrstiti u Statut stranke, jer trenutačno nije predviđena kao i da je Škoro već godinu dana nezadovoljan odnosima u stranci.

“Umoran je i razočaran izdajama ljudi na dnevnoj razini. Uđu u Sabor ili gradsko, općinsko vijeće zahvaljujući tebi i onda ti drže predavanja o tome što bi i kako trebalo. On je na svoje ime sve napravio, a na kraju je pretrpio najveću štetu, medijski ga se proziva, a drugi se skrivaju iza njega. Znam da nije htio ići u utrku za Zagreb, ali se žrtvovao zbog stranke. Možda se dva dana prije s nekim i posvađao, ali to je samo kap koja je prelila čašu, ne i stvarni razlog. Sad je odlučio takvima prepustiti da pokažu što mogu”, rekao je Škorin prijatelj Jutarnjem.

Autor:L.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.