foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NOVI SKANDAL! POLICIJA INTERVENIRALA U POLIKLINICI ZA DJECU? Čini se kako je netko iznosio dokumentaciju iz ustanove!

Autor: L.B.

U Poliklinici za djecu Grada Zagreba jutros je, kako Jutarnji neslužbeno doznaje, intervenirala policija.

Naime, sumnjaju da se iz prostorija Poliklinike iznosi dokumentacija vezana za poslovanje te ustanove u mandatu bivše ravnateljice dr. Gordane Buljan Flander.

Kako doznaju, v.d. ravnateljica Vanja Slijepčević Saftić, nekadašnja zamjenica Buljan Flander, koja će tu dužnost obavljati do izbora nove ravnateljice ili ravnatelja, posumnjala je u nestanak određenih dokumenata o čemu je izvijestila policiju, koja će pak u narednim danima utvrđivati nedostaje li dio dokumentacije, je li je i tko iznosio iz ustanove, po čijem je nalogu to radio te o kakvim se dokumentima radi.

Dokumentacija vezana za poslovanje klinike

Osim toga, kako se doznaje, nije riječ o stručnim nalazima, o čijoj se utemeljenosti mnogo pisalo posljednjih tjedana, već o dokumentaciji vezanoj za poslovanje i financije Poliklinike.

Podsjetimo, Gordana Buljan Flander podnijela je ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike, na čijem je čelu od njezina osnutka 2002. godine, nakon što je od suda ishodila privremenu zabranu portalu H-Alter da do daljnjega piše bilo što o njoj osobno ili o Poliklinici za djecu, što je okarakterizirano kao nezapamćeni napad na medijske slobode.

Buljan Flander i dalje je zaposlenica Poliklinike

Svemu je prethodila serija članaka novinarke Jelene Jindre objavljenih na tom portalu, u kojima je, temeljem iskaza majki, dovodila u pitanje stručnost nalaza i stručnih mišljenja o roditeljskim kompetencijama koji su dolazili iz Poliklinike za djecu. Manjim dijelom u pitanje je doveden i način trošenja novaca Poliklinike.

Nakon sporne sudske zabrane i žestoke osude takvog poteza, Buljan Flander je podnijela ostavku.




No, kako doznaje Jutarnji, nije dala, niti dobila otkaz. Ona je i dalje zaposlenica Poliklinike i ima pravo ostati u toj ustanovi na radnom mjestu psihologinje.

Natječaj za novu ravnateljicu ili ravnatelja Poliklinike najvjerojatnije će biti raspisan sljedeći tjedan.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.