Foto: Pixsell

NOVI PROBLEMI ZA ŽINIĆA: Osim kuće otkriveno je da koristi i državni stan u Zagrebu iz kojeg se ne da iseliti

Autor: Andrej Jelušić

Nakon što su mediji otkrili da od 1995. godine živi besplatno u državnoj kući u Glini, za Sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića problemi nisu prestali.

Državnu kuću je koristio unatoč tome što je država obitelji Žinić obnovila obiteljsko imanje u Marinbrodu i unatoč tome što je supruga naslijedila i obiteljsku kuću u Glini, a sada je otkriveno i kako koristi državni stan u Zagrebu, piše 24sata.

Stan se nalazi u zagrebačkom naselju Borovje, a njime upravlja Ministarstvo hrvatskih branitelja. Ima oko 80-ak četvornih metara, a Ministarstvo bezuspješno pokušava iseliti Ivu Žinića već sedam godina.

Kako doznaje 24sata, stan je Žinić dobio na korištenje od Grada Zagreba još 1994. godine, a kasnije je taj stan došao pod ingerenciju Ministarstva branitelja.

“Ministarstvo hrvatskih branitelja nije dodijelilo nikakav stan g. Ivi Žiniću, a zahtjev za njegovo stambeno zbrinjavanje pri ovom Ministarstvu je obustavljeno 2008. godine na njegovo traženje jer je podnio zahtjev za darovanje kuće na području posebne državne skrbi”, odgovaraju iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Drugim riječima, Žinić je imao i paralelni zahtjev za stambeno zbrinjavanje i kod tog ministarstva, no Ministarstvo je zaključilo da stan od 80 četvornih metara očito koristi bespravno jer su mu pokrenuli iseljenje. Ministarstvo je tako 2013. godine pokrenulo postupak za iseljenje g. Žinića, a u veljači 2016. godine Općinski građanski sud u Zagrebu donio je presudu kojom se nalaže iseljenje.

Žinić se žalio, i dobio. U ožujku 2018. godine Županijski sud u Zadru ukida presudu zagrebačkog suda i vraća ga na ponovno postupanje Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, tvrde u Ministarstvu.




Navodno su u tom stanu inače bili i sinovi kada su bili u Zagrebu, ali i kćer jednog obiteljskog prijatelja koja studira u Zagrebu, piše 24sata.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.