Foto: Damir Krajac / CROPIX

Novi ministar vozi BMW iz 2001., ali i traktor: Ima dvije kuće, a njiva i šuma kao u priči

Autor: I.G.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je hitnu konferenciju za novinare u Banskim dvorima kako bi obavijestio javnost o tragičnoj prometnoj nesreći koja je zadesila ministra obrane Marija Banožića. Nesreća se dogodila istog dana, a vozač kombija, 40-godišnjak, izgubio je život, dok je ministar Banožić zadobio teže ozljede.

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Plenković je objavio da je ministar Banožić razriješen dužnosti, a na njegovo mjesto imenovan je Brigadni general Zdravko Jakop. Provjerili smo imovinsku karticu Brigadnog generala kako bismo dobili uvid u njegovo financijsko i imovinsko stanje.


Imovinska kartica

Jakopova imovinska kartica otkriva kako novi ministar ima zavidna mjesečna primanja, kao i brojne nekretnine i pokretnine. Mjesečna neto primanja mu iznose 2554,29 eura.

Ovaj će čovjek zamijeniti Banožića: ‘U obranu Hrvatske uključio se 1991., ranjen je 1993.’

Od nekretnina u imovinskoj kartici ima navedenu kuću s okućnicom u Lepoglavi površine 1707 metara kvadratnih, a naveden je i kao suvlasnik još jedne kuće površine 3666 metara kvadratnih.
U Lepoglavi ima i gospodarski objekt vrijednosti 5308 eura, kao i 4611 metara kvadratnih šume, ali i građevinsko zemljište od 260 kvadrata. U imovinskoj kartici navedena je i njiva površine 260 kvadrata u Hrvatskoj, kao i njiva u Sloveniji površine 6102 kvadrata. Osim toga, vlasnik je i vinograda površine 719 kvadrata.

Ima i motor

Zanimljivo je da je novi ministar u imovinskoj kartici naveo traktor i BMW-ov motocikl.

Brigadni general Zdravko Jakop stekao je zvanje magistra inženjera prometa. Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu završio je poslijediplomski studij Međunarodni odnosi te stekao stupanj magistra znanosti. U Hrvatskom vojnom učilištu “Petar Zrinski” završio je Ratnu školu “Ban Josip Jelačić”, a završio je NATO Defense College u Rimu kao najvišu razinu izobrazbe koju organizira NATO za visoke časnike te civilno osoblje iz članica NATO-a i partnerskih zemalja (PfP, ICI, MD i dr.).
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.