Screenshot

NOVE SATELITSKE SNIMKE ATLANTIKA: Uočen neobični objekt, barem tri puta veći od splavi

Autor: Dnevno

Najnovije satelitske snimke pokazale su da je na Atlantiku uočen objekt veličine 16 metara koji ne odgovara dimenzijama splavi, potvrdio je Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Uočeni objekt, kaže Frka Petešić za Dnevnik.hr, otprilike je tri puta veći od splavi. Ističe i kako su o svemu obaviještene francuske vlasti koje će detaljno analizirati sve što sateliti zabilježe.

Podsjetimo, obitelj nestalog hrvatskog kapetana Dina Miškića zahvalila je francuskim vlastima na dosadašnjoj potrazi, ali priznala je da je odluka o prestanku aktivne potrage za njih razočaravajuća. Nastojat će apelirati na brodove koji su u blizini da izmijene svoj kurs i približe se zoni kako bi povećali šanse za pronalazak splavi i ljudi na njima.

“Naša obitelj zahvalna je francuskim vlastima koje su odradile veliku i opsežnu potragu za nestalim članovima posade Bourbon Rhode. Duboko smo zahvalni svim našim institucijama, medijima i javnosti koji su podržali naš apel da se potraga produlji. Prestanak aktivnog pretraživanja i prelazak na aktivni monitoring u području potrage za nas je teška i razočaravajuća vijest. Ipak smo svjesni da su poduzeti iznimni napori, a posebno zahvaljujemo ALP Strikeru i njegovoj posadi, znajući da su proteklih dana dali sve od sebe”, poručila je obitelj.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.