Photo: Marko Prpic/PIXSELL

NOVE OKOLNOSTI BANDIĆEVE SMRTI: Hitna je po njega došla u stan nedaleko njegova prijatelja, a u kojem živi Natalija Prica?

Autor: Dnevno

Dugogodišnju vladavinu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića naglo je prekinula prerana smrt koja je uslijedila 27. veljače.

Nakon njegove smrti u javnost je procurilo nekoliko informacija o tome gdje se gradonačelnik nalazio u kobnom trenutku. Prvotna je informacija bila da se nalazio doma, u svome stanu u Bužanovoj ulici. Kasnije su to demantirali njegovi bliski prijatelji tvrdeći da je preminuo u stanu jednog od njih.

Riječ je o Sergiju Ivanoviću i doktoru Gzimu Redžepiju koji tvrdili da je Bandiću pozlilo u zgradi Sergija Ivanovića, koja se nalazi na zagrebačkom Vrhovcu.

Ipak, kako neslužbeno doznaje Index vrlo upućenog izvora, Hitna je po Bandića nije došla na tu adresu nego na adresu gdje posljednjih mjeseci živi njegova bliska suradnica Natalija Prica. Radi se o zgradi koja je oko pet minuta hoda udaljena od one Sergija Ivanovića, na adresi I. Vidovčica 24.

Informacija nije službeno potvrđena od strane Nastavnog zavoda za hitnu pomoć grada Zagreba koji je odgovornost prebacio na sam Grad Zagreb, a koji odbija dati odgovor.

Nakon smrti Bandića medijima se javio njegov prijatelj Gzim Redžepi, liječnik koji ga je, kako je rekao, oživljavao, ali bezuspješno. Svjedočio je da su oni te noći bili kod prijatelja Sergeja Ivanovića na Vrhovcu te da su pričali o proljeću i visibabama. Pričao je i da su ranije jeli fileke, te da su se u večernjim satima još družili i da se potom Bandić samo srušio.

“Oko 23 sata Bandić je bio žedan. Nije htio iz frižidera i pustio je vodu Sergej da curi. On se digao sa stolca po tu vodu, srušio se i nažalost ostao na podu. Ja sam započeo reanimaciju koju su kasnije nastavili kolege hitne pomoći, a i njima jedno veliko hvala na izrazito brzoj reakciji”, ispričao je Redžepi tada za Dnevnik.hr.




Isto je potvrdio i Sergije Ivanović.

“S Milanom sam se družio u subotu gotovo cijeli dan. Bili smo zajedno od podneva sve do 15 sati, a onda je samo na kratko otišao na neki ručak u Brezovicu. Potom je došao kod mene s dr. Gzimom Redžepijem i tako smo nastavili s druženjem. Razgovarali smo o običnim, nepolitičkim temama, čak i o visibabama koje su ove godine prerano procvale”, kaže Ivanović za Jutarnji list.

“Milan se nije žalio ni na što, sve je bilo uobičajeno. Šalili smo se tijekom razgovora, a onda se u trenutku sve promijenilo. Dodatni je šok što se to dogodilo kod mene, u mojoj kući”, ispričao je Ivanović.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.