Foto: Boris Kovacev / CROPIX

NOVAKOVIĆ OPTUŽILA PLENKOVIĆA: ‘Ovo je napad na Povjerenstvo’

Autor: Dnevno

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak o putovanju premijera i članova HDZ-a u Helsinki.

Na sjednici Povjerenstva predsjednica Nataša Novaković poručila je da se postupak pokreće protiv premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i bivših ministara: Nade Murganić, Tomislava Tolušića i Lovre Kuščevića jer za putovanje Vladinim zrakoplovom na stranački skup, unatoč upozorenjima, nisu dostavili putne naloge i ostalu dokumentaciju.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković bila je gošća RTL-a Danas. “Cilj nije bio da se nekome napravi šteta. Radili smo kao i u svakom drugom predmetu. Nismo dobili očitovanje ni dokumentaciju. Nije nam sve dostavljeno. Niti jedan putni nalog nije dostavljen, do danas ne znamo ni tko je bio u zrakoplovu. Sve što smo tražili nismo dobili”, odgovorila je Novaković Plenkoviću na RTL-u, dodajući: “Nije korektno ovako se odnositi prema neovisnom tijelu. Oni su zakonom nužni dostaviti dokumente. Mi imamo pravo tražiti, drugi su dužni dostaviti. Nisu dostavili ni jedan dokument o tom putu, samo očitovanja”, naglašava i kaže da “ako je sve u redu, onda nije postojao ni jedan razlog da se ne dostave dokumenti.”

Na upit je li ovo napad na Povjerenstvo, Novaković je odgovorila kratko i jasno: “Da!”

O putu u Helsinki nije bila jednoglasna odluka, podsjetila je RTL-ova reporterka. “Polemiziralo se oko toga kojim bi člankom pokrenuli postupak. Većina je bila za”, izjavila je Novaković.

O novom Zakonu o sukobu interesa Novaković kaže: “Čini se da smo im mi nepotrebni. Taj Zakon je već dugo u ladici. Ne znam, čekamo da se vidi što će biti dalje. Imali smo sastanak s ministrom Malenicom, vrlo konstruktivan. Potpuno drugačiji od sastanaka s prethodnim ministrom. Potpuno mi je zbunjujuće da se konstruira da mi nekome štetimo, mi to ne radimo”, rekla je u RTL-u Danas predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.