Picasa

NOVA ISPORUKA MEGA SEKCIJA ZA GRUPACIJU FINCANTIERI IZ BRODOSPLITA

Autor: Dnevno

U Brodosplitu je obavljena nova isporuka mega sekcija za putnički brod koji se gradi u talijanskom brodogradilištu Fincantieri u Margheri kod Venecije.

Radi se o dijelovima brodskog trupa pramčanog dijela broda i to dvije mega sekcije pramca s elementima veza i sidrenja, ukupne težine preko 540 tona čelika opremljenih cjevovodima, komunikacijama, elementima veza i sidrenja, prolazima za energetiku i automatiku, grotlima i bokaportama.

Jedna sekcija pramca oznake H1 dužine je 23 m, širine 16 m, visine 5 m i težine 180 tona, dok je druga sekcija oznake H2 dužine 33 m, širine 26 m, visine 8 m i težine 360 tona.

Ukrcaj je obavljen horizontalnim transportom na baržu s 2 linije samohodnih modularnih transportera velike nosivosti (SPMT), ukupno 34 osovine, a obavili su ga ‘Brodosplitove’ tvrtke Transportna sredstva i Plovne dizalice koji su se specijalizirali za ovakvu vrstu transporta i manipulacija s ekstremno teškim teretima na kopnu i na moru.

“Ponosni smo što možemo biti oslonac jednoj od najvećih brodograđevnih grupacija na svijetu, onoj Fincantieri s kojom Brodosplit surađuje već godinama i kojoj je do sada isporučeno više od 12.000 tona opremljenih sekcija (mega blokova) za putničke kruzere”, kazali su iz Brodosplita.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.