fbpx
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

‘NOTORNI MALENICA KRŠI ZAKON I MORAO BI U LISICE!’ Gradonačelnik svemira bi zatvorio ministra: ‘Taj notorni bandićevac…’

Autor: Dnevno

Redatelj i aktivist Dario Juričan redovito puni medijske stupce svojom satiričnom kritikom političara, moćnika i medijskih mogula.

Iako se i sam našao u središtu jedne afere, prilikom kadroviranja u Upravi zagrebačkog holdinga, Juričan je iz toga izašao neokrznut i nastavio sa svojim djelovanjem.

Jedna od njegovih ‘mušterija’ je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.


Oštro po ministru

U svojem novom ‘pismu’ Juričan je prozvao mladog ministra, a objavu prenosimo u cijelosti.

“NOTORNI MALENICA PONOVO KRŠI ZAKON I MORAO BI U LISICE!

Kao što je poznato, pravomoćnom presudom Vrhovnog suda broj: I Kž -Us 21/2021.-17 od 11. lipnja 2021. osuđena je kriminalna pravna osoba – stranka HDZ.
Izgleda da jedino ministar pravosuđa Ivan Malenica nije za to čuo, jer bi znao da onda slijedi primjena članka 22. Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, a taj glasi:
(1) Sud će, po službenoj dužnosti, po donošenju presude, bez odgode, o sadržaju presude kojom se osuđuje pravna osoba obavijestiti sudski ili drugi registar u koji je ta pravna osoba upisana.
(2) U obavijesti sudskom ili drugom registru navest će se sljedeći podaci: naziv suda, broj presude i dan izricanja presude, tvrtka, odnosno naziv pravne osobe, sjedište i matični broj pravne osobe, osobni identifikacijski broj, kazneno djelo, kazna i sigurnosna mjera ako je izrečena.

‘Nije naveo presudu’

Uvidom u Registar političkih stranaka u koji je upisana pravna osoba poznata pod skraćenicom “HDZ”( https://bit.ly/3xgSlTn ) ustanovio sam da resorni ministar Malenica nije naveo presudu vladajućoj stranci, iako je to prema Zakonu o odgovornosti pravnih osoba bio dužan napraviti.
Taj notorni bandićevac, ministar pravosuđa koji rado pomaže Uskokovim mušterijama, očito ponovo krši Zakon i pakira našem prepoštenom premijeru Andreju Plenkoviću.
Imam građansku dužnost da višestrukog kršitelja Zakona, nepopravljivog recidivistu, ministra Malenicu, za kojeg sam opazio da krši Zakon, spriječim u bijegu i zadržim do dolaska policije te tim povodom dolazim pred Banske dvore u ponedjeljak (29.11.2021.) točno u podne.
Očekujem da će mi se Malenica dragovoljno predati te da sa sobom ponese četkicu za zube i što manje stvari, a kako bi pritvorski nadzornik imao manje posla sa zapisnikom.
Dario Juričan, gradonačelnik svemira i počasni gradonačelnik Vruje”, napisao je Juričan.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.