Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Noćas testiranje pet bolesnika iz Rijeke te dva bolesnika iz Zagreba koji su popodne hospitalizirani

Autor: Dnevno

Tijekom noći bit će testirani uzorci pet bolesnika iz Rijeke sa sumnjom na korona virus i dva bolesnika koja su popodne hospitalizirana u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, objavljeno je u večeras na web stranici Klinike.

U dosadašnjim testiranjima u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” niti jedan uzorak nije bio pozitivan.

Zbog sprečavanja koronavirusa Hrvatska od noćas uvodi zdravstveni nadzor za sve osobe koje dolaze iz talijanskih pokrajina Veneto i Lombardija, a i dalje vrijede mjere nadzora za sve osobe koje su iza 16. veljače boravile u Kini i Južnoj Koreji. Kod više do 80 posto slučajeva koronavirusa infekcija je blaga pa ne treba dizati paniku, no s obzirom na širenje zaraze u Italiji Krizni stožer ima dva cilja – pokušati spriječiti import u Hrvatsku, te u slučaju kada se koronavirus pojavi u Hrvatskoj što prije izolirati bolesnika i sve njegove kontakte.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.