Foto: Davor Pongracic / CROPIX

NO KRASNO, PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ŽUPANA! Opet se sumnja na prljava posla, čin je krajnje bahat: Ima li kraja drskosti?

Autor: Dnevno.hr

Protiv župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, USKOK je podigao optužnicu zbog sumnje da je županijskim novcem platio privatni ručak osoblju zagrebačke bolnice Merkur gdje se liječio u siječnju 2020. godine.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, priopćilo kako se Kožiću stavlja na teret da je, koristeći autoritet župana, zatražio od pročelnice Ureda župana Mirjane Oštrec Bosak da na račun reprezentacije organizira i plati dostavu hrane i pića u KB Merkur kako bi počastio medicinsko osoblje povodom njegovog izlaska iz te bolnice.

“Pročelnica je vlastoručno potpisala narudžbenicu trgovačkom društvu kojom je naručila konzumaciju hrane i pića u iznosu od 5250 kuna. Po isporučenoj usluzi i zaprimanju računa, pročelnica je također vlastoručno potpisala naredbu računovodstvu da se iznos isplati društvu.

Pritom je na poleđini računa, koji se nalazio u prilogu naredbe, napisala da se odnosi na događaj za koji je znala da se nije dogodio te da navedeni trošak nije napravljen u službene svrhe.

Župan se tereti da je tijekom kaznenog postupka potpisao i pečatom ovjerio podnesak Županije u kojem je navedeno da se trošak odnosi na ručak organiziran u sklopu priprema jednog projekta. Potom je podnesak dostavio Uskoku, iako je znao da to ne odgovara istini”, ističu u Uskoku.

USKOK dodaje da Kožića tereti i da je radi prikrivanja neosnovanog raspolaganja novcem potpisao i službenim pečatom ovjerio podnesak županije u kojem je navedeno da se trošak odnosi na ručak organiziran u sklopu priprema jednog projekta te ga je dostavio USKOK-u iako je znao da navedeno ne odgovara istini.

Prema pisanju medija, hrana, 13 butelja vina te 18 litara bezalkoholnog pića naručeni su u zaprešićkom restoranu Trajbar dok su Kožić i njegova pročelnica na lažnom računu napisali da se radilo o ručku s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ministarstvo je, ističu mediji, demantiralo da su njihovi predstavnici bili na takvom ručku.




Kožić je ranije odbacio optužbe, a tijekom istrage koja je prethodila optužnici nije bio uhićen zbog male štete.

 

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.