Foto: HDZ BiH

‘NJIMA NIŠTA NIJE SVETO?’ Oskvrnuto hrvatsko spomen obilježje u središnjoj Bosni. Što se događa?

Autor: Dnevno.hr

Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima nedaleko od Viteza u središnjoj Bosni oskvrnuto je tijekom protekle noći što je izazvalo oštra reagiranja tamošnjih hrvatskih dužnosnika i HDZ-a BiH.

Policija je provela očevid na spomen obilježju poginulim pripadnicima Hrvatskoga vijeća obrane u mjestu Gaćice kod Viteza gdje su pod okriljem noći nepoznati počinitelji polomili metalnu ogradu, te uništili postavljeni kamen.

Proteklih nekoliko tjedana ovo je spomen obilježje bilo posve obnovljeno u što su utrošena značajna financijska sredstva.

HDZ BiH osudio incident

HDZ BiH je oštro osudio incident navodeći kako se radi o napadu vandala i primitivaca.

“U naselju Gačice u Vitezu, uz potporu mještana, razvojačenih hrvatskih branitelja i dužnosnika HDZ-a BiH proteklih tjedana provedena je rekonstrukcija spomenika podignutog u čast i sjećanje na poginule Hrvate, branitelje i civile ovoga naselja tijekom proteklog Domovinskog rata.I umjesto da spomenik bude ponos Vitežana, građevina koju će svi poštovati i prema njoj se odnositi na jednak način jer se radi o lokalitetu koji ima zadaću svjedočiti o brojnim žrtvama koji su položili živote za opstanak hrvatskog naroda na prostorima Središnje Bosne, vandali i primitivci skrnavili su spomenik. S time u vezi, OO HDZ BiH Vitez na čelu s općinskim načelnikom i predsjednikom Borisom Marjanovićem oštro osuđuje ove ispade i izražava nadu i vjeru kako će nadležna tijela vrlo brzo otkriti počinitelja i propisno ga kazniti”, pišu iz HDZ-a BiH na Facebook stranici.

‘Ovo je izraz pojedinaca kojima ništa nije sveto’

“Vjerujemo da je ovo izraz neodgojenih pojedinaca kojima ništa nije sveto, a ne organizirani napad na hrvatska znamenja. U istom trenutku mještanima poručujemo da smo uz njih, čestitamo im jer su odlučili spomenik obnoviti, a i nakon ovoga vandalskog čina pronaći ćemo sredstva i spomenik učiniti dostojnim onoga što predstavlja. Mi u HDZ-u BiH, ali i ja, u svojstvu načelnika Viteza ostajemo predani izgradnji tolerantne sredine u kojoj će se svi osjećati jednako i sigurno”, kazao je načelnik Viteza Boris Marjanović.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.