fbpx
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

‘NJEZIN ZLOČIN JE ŠTO JE PLENKOVIĆ ZASJEO U HDZ!’ Opet se spominje Karamarko: Ovo je prava istina kako je pao

Autor: Dnevno.hr

Zastupnici raspravljaju o završnoj listi kandidata za izbor predsjednice i članova Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Kako je Nada Murganić u ime predlagatelja najavila, na sjednici je Odbor za izbor i imenovanje utvrdio je završnu listu za izbor predsjednice, a finalne kandidatkinje su Aleksandra Jozić- Ileković, Nike Nodilo- Lakoš, Ines Pavlačić te Nataša Novaković.

U sabornici sjedi i bivša šefica navedenog Povjerenstva Dalija Orešković, sada u svojstvu saborske zastupnice, koja je tijekom današnje rasprave pretrpjela sijaset kritika na svoj račun i to iz redova HDZ-a.


Orešković se na početku požalila da su kandidati za čelno mjesto Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, s iznimkom Nataše Novaković, priznali da nisu pročitali Zakon o sprječavanju sukoba interesa, a to su ljudi koji bi trebali kontrolirati najviše državne dužnosnike”, poručila je.

Karamarko se uvukao u raspravu

Hrvoje Zekanović nije mogao izdržati pa je prvi krenuo s ‘paljbom’. Tako se u današnju raspravu ponovno uvuklo ime Tomislava Karamarka.

“Ne mogu vjerovati da je kolegica Orešković smogla hrabrosti govoriti o toj temi, iskoristila je Povjerenstvo za svoj politički probitak, smijenila je Karamarka, a sud je rekao da je u krivu”, rekao je i zaradio opomenu.

No, tu nije stao pa je u drugom javljanju uglavnom ponovio optužbe, samo još strastvenije. Naime, on Daliju Orešković opetovano optužuje da je političku karijeru izgradila baš zahvaljujući šefovanju u Povjerenstvu za sukob interesa.

“Je li u sukobu interesa i sama Orešković koja je preko Povjerenstva došla u sabor, a sada će glasovanjem odlučivati tko će biti na čelu? Ona je svojim djelovanjem potjerala Karamarka, mislim da Kartagu treba razoriti, kolegica Orešković je iskoristila povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa da dođe u Sabor i promijeni menadžment stranke u Hrvatskoj!”, vikao je.

‘S Milanovićem ste sudjelovali u kafanskom odabiru Orešković’

HDZ-ov Ante Deur imao je potrebu braniti vladajuću većinu i svoju stranku. “Vi nam hoćete reći da ste s Milanovićem sudjelovali u kafanskom odabiru Orešković?”, pitao je Davora Bernardića, koji je ranije implicirao da HDZ želi ‘šutnuti’ Natašu Novaković jer je dobro radila svoj posao.




‘Najveći krimen Orešković je što je Plenković došao u vrh HDZ-a’

No, SDP-ovac Arsen Bauk odlučio je pojasniti neke okolnosti oko političkog kraja samog Karamarka.

“Što se tiče Orešković, Karamarko nije smijenjen jer je protiv njega pokrenut i završen postupak pred Povjerenstvom za sukob interesa, nego zato što je Most htio glasati za njegovo nepovjerenje, a nakon što je ocijenio da će se to desiti, sam je srušio Vladu Tihomira Oreškovića pa je HDZ zaključio da bi s njim izgubili izbore 2016. Zapravo, najveći krimen Dalije Orešković je što je Plenković došao na vrh HDZ-a, ne znam kad ćemo joj to oprostiti”, zaključio je.

Na kraju se branila i prozvana Dalija Orešković.




“Ne gajim puno nade da će Novaković dobiti priliku za još jedan mandat, no to joj je najveće priznanje u ovoj otužnoj političkoj zajednici. Ne ruši HDZ danas samo Novaković, već Povjerenstvo kao neovisnu instituciju. Nameću se teze da sam srušila Karamarka, nisam, njega je smjenila politika. Krimen onoga što je Plenković napravio u slučaju Lex Agrokor, to su situacije puno teže od potencijalnog sukoba interesa Karamarka, ali HDZ se potrudio da se Povjerenstvu smanje ovlasti”, zaključila je.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.