Njemački ministar unutarnjih poslova najavio jačanje sigurnosti i porast broja policajaca u blizini džamija

Autor: Dnevno

Horst Seehofer, njemački ministar unutarnjih poslova je rekao da je ekstremizam koji dolazi s krajnje desnog političkog spektra najveća opasnost za Njemačku. Ujedno je i najavio jačanje sigurnosti i porast broja policajaca u blizini džamija.

“S krajnje desnog spektra ovoj zemlji, našoj demokraciji i sigurnosti građana prijeti najveća opasnost”, rekao je Seehofer.

Odbacio je pokušaje relativiziranja terorističkih napada s radikalno desnom pozadinom. “Ne prihvaćam kada se kaže: postoji i opasnost od ekstremista ljevice. Mi ne smijemo relativizirati nasilan potencijal koji proizlazi iz antisemitizma, rasizma i terorizma”, rekao je.

Seehofer je reagirao i na izjavu Alexandera Gaulanda, čelnika konzervativno-populističke Alternative za Njemačku koji je odbacio suodgovornost svoje stranke za pokolj u Hanauu. Gaulanda tvrdi da se radi o djelu očito potpuno duševno poremećenog počinitelja.

Seehofer je najavio da će, kao posljedica napada u Hanauu, biti povećan broj policajaca, a posebna pozornost će biti posvećena “osjetljivim” objektima poput džamija. Navodi kako je o tome razgovarao s predstavnicima muslimanskih zajednica u Njemačkoj

Seehofer je objasnio kako je nemoguće ignorirati rasističku i ekstremno desnu pozadinu ovog napada.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.