Photo: Patrik Macek/PIXSELL

NJEGA SE ČEKALO: Đuro Sessa otkrio hoće li se javiti na novi javni poziv za šefa Vrhovnog suda

Autor: Mia Peretić

Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnog suda koji se javio na prvi javni poziv za novi mandat, to neće učiniti jednom kada se raspiše novi.

“Mislim da bi od mene bilo naivno očekivati da bi predsjednik države, nakon što je dosada imao priliku razmotriti prijave dva kandidata i odlučio se da ni jednu od njih ne prihvati, da se ja ponovno prijavim, makar objektivnih razloga da se ja ne prijavim nema”, rekao je Sessa za N1.

Dodaje da neće posezati niti za pravnim koracima jer bi to imalo smisla jedino ako bi pretendirao da bude kandidat čija bi kandidatura bila prezentirana u Saboru.

“Pošto mi se čini da je to iluzorno, predsjednik države je tu autonoman, ne bih imao osobni interes osim ostvarivanja pravnog reda i vladavine prava, tako da mislim da se neću upuštati u tu avanturu”, rekao je Sessa.

Kratko je komentirao i optužbe Zdravka Mamića, ponovivši da njegovu optužbe nisu istinite.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.