fbpx
FOTO: Dnevni avaz

NITKO O TOME NE ŽELI JAVNO GOVORITI: Nakon što su izgradili luksuzni hotel, prešli su na širenje zabluda među turistima!

Autor: Dnevno

Bosanskohercegovačka turistička destinacija Vlašić, osim posjetiteljima iz regije privlačna i interesantna postala je i državljanima s Bliskog Istoka. U selima Mudrike u blizini Vlašića,  sve su ploče napisane na arapskome jeziku. Spomenuta pojava zbunjuje turiste, koji počinju gubiti dojam o mjestu na kojem se nalaze. Naime, ploče ispisane arapskim jezikom, turistima ostavljaju lažan dojam, kao da se nalaze u Saudijskom Arabiji.

Odlazak u trgovinu i kupnju suvenira otežava im čitanje natpisa na jeziku koji ne razumiju, piše Dnevni avaz. Mještani Mudrika tvrde da se arapski državljani masovno naseljavaju u srce Vlašića, ali nitko o tome ne želi javno govoriti. Predsjednik Mjesne zajednice Mudrike, Sabahudin Maglić tvrdi da mu se zasad mještani “nisu žalili” na sve veći broj Arapa. “Do sada nemam pritužbe, niti imamo problema s njima.”, rekao je predsjednik.

Prema riječima Sabahudina Maglića, predsjednika Mjesne zajednice Mudrike, nitko od mještana mu se “nije žalio” na sve veći broj Arapa. “Do sada nemam pritužbe, niti imamo problema s njima. Naprotiv, mnogi su se financijski okoristili o njih. Prodaju im sir i mlijeko. Dolaskom Arapa mnogi su mještani dobili posaom rade i zarađuju.”, objasnio je predsjednik Maglić.


Zanimljivo, nakon što su izgradili 20 kuća i hotel u naselju koje zovu “Oaza mira”, u samim Mudrikama izgrađeno je petnaestak novih kuća, a novo naselje nazvali su Lotus. Pored kuća, grade i eksluzivni hotel.  Imaju papire, ali uglavnom su tu turistički, rijetko tko tu živi. Nije poznato koliki će točno hotel biti, hoće li ga iznajmljivati ili ga grade samo za sebe.

U hotel “Oaza mira” dolaze i drugi turisti, a možda će i novi hotel otvoriti vrata za sve – govori Maglić. Novi hotel s četiri zvjezdice bit će na sedam katova, a imat će i bazen, jacuzzi, restoran, teretanu kao i mnoge druge zanimljive ponude.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.