Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Nitko ne želi Kerumovu imovinu: Ni Njuškalo mu nije pomoglo s prodajom

Autor: Dnevno.hr

Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o. izvijestila je da na ročište za prodaju 5024 četvorna metra zemljišta kraj Supetra, oglašenog prvo na Njuškalu, a zatim na stranicama Fine i Visokog trgovačkog suda, nije pristupio nijedan ponuđač niti je zaprimljena ijedna pisana ponuda.

Ročište je bila održano 25. listopada, a prodavalo se zemljište, u naravi pašnjak, maslinik, i vinograd sada obrastao raslinjem 800 metara od naseljenog dijela Supetra, po početnoj cijeni od 70.398 eura.


Prodaja je bila oglašena i na stranicama Slobodne Dalmacije, no nije pristigla ni jedna pisana ponuda niti uplata jamčevine na žiro-račun tog stečajnog dužnika.

Kao što se isticalo u oglasu, prodaja se mogla obaviti i ako sudjeluje samo jedan ponuditelj, ali i s opaskom da si dužnik zadržava pravo ne prihvatiti ni jednu ponudu te da se prodaja obavlja po načelu “viđeno-kupljeno”, što isključuje sve naknadne prigovore kupca.

Navali narode: Kerumovo zemljište na bubnju, netko će dobro trljati ruke

Kerumova vrijedna imovina, prodano 17 nekretnina

Procjena vrijednosti uslijedila je nakon dopisa stečajne upraviteljice Keruma d.o.o s popisom svih dosad prodanih nekretnina u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna eura, kao i popisom još sedam neunovčenih nekretnina trenutačno procijenjene vrijednosti od oko 400.000 eura.

U dopisu stečajne upraviteljice navedeno je da je prodano 17 nekretnina od kojih je ”na bubnju” za najveću cijenu od 1,53 milijuna eura unovčena poslovna zgrada – robna kuća u Zadru, a slijedi kompleks Šumski dvor u zagrebačkoj elitnoj četvrti Cmrok koji je unovčen za 1,51 milijun eura te 2021. predan u vlasništvo zagrebačkom poduzetniku Ivanu Čermaku.

Nakon dugo vremena oglasio se Željko Kerum: ‘Svi građani tu vrše nuždu, ispričavam se na smetnji’
U izvješću se navodi i još sedam Kerumovih neunovčenih nekretnina među kojima su građevinsko zemljište u Lori nedavno procijenjene vrijednosti od 136.928 eura te zemljište u Supetru, poslovni prostor u Gružu, spremišta u Zadru te oranica i pekara u Drnišu. Za zemljišta na Čiovu i u Starom Gradu na Hvaru tada još nije bila završena procjena vrijednosti.

 
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.