Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

‘NISMO FANATICI, NIJE TO NEKA CRNA MAGIJA’: Vlasnik hinduističkog hrama ispričao sve okolnosti smrti 15-godišnjeg dječaka

Autor: Dnevno.hr

Vijest o smrti 15-godišnjeg dječaka iz Šikića koja je potresla Hrvatsku, potresla je hinduistički hram Sri Sri Radha Gopinath gdje je živjela šesteročlana obitelj čiji je sin umro. Vladimir Radeka, predsjednik udruge Vaišnavsko društvo kaže da ni oni, a ni dječakovi roditelji kojima je u subotu određen jednomjesečni istražni zatvor, nisu znali da je bolestan.

Radeka kaže kako nitko nije znao da dijete ima dijabetes, ali isto tako da ne zna je li dječak u prošlosti bio na nekim kontrolama. Ističe kako je dječak tog dana bilo loše, a i da je dan prije bio u školi, rekao je za Jutarnji list.

Na pitanje jesu li u hramu pokušali liječiti dječaka kaže da nitko to nije pokušao, a i ne zna jesu li roditelji pokušali ayurvedski liječiti dijete.

Nije to crna magija

Čelnik udruge zajednice u Šikićima kaže da je dječak u trenutku kada je došla hitna pomoć bio u sobi s majkom i još jednim članom zajednice. Kaže da je dječak uvijek bio mršav i da je toga dana imao proljev i povraćao te da je majka koja je bila uz njega cijelu noć kad je ujutro vidjela da teško diše pozvala hitnu pomoć.

Radeka kaže da njegovo društvo nisu fanatici i da njegovi roditelji nisu znali što se događa s djetetom i da su se zato molili kad je došla hitna. “To nije neka crna magija.”

Kazao je da se kao čelnik udruge ne osjeća odgovornim niti krivim, i da mu je teško zbog smrti djeteta i da bi nešto bio poduzeo da je znao što se događa.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.