fbpx
Ilustracija, foto_pexels

‘NISI TI ŽALAC DA TI DAMO 6+6, DA STANEŠ NA NOGE’ Kritika okrutnog zakona: ‘Jedna majka ‘kolibrića’ je izgubila dijete, država će joj reći, sutra traži posao!’

Autor: Dnevno.hr

Udruga Kolibrić, osnovana 2011. na inicijativu roditelja vitalno ugrožene djece s ciljem osiguravanja i poboljšavanja osnovnih životnih uvjeta, danas je objavila tužnu vijest o preranom odlasku jednog od njihovih malih članova.

Članica udruge Ana Alapić na svom je Facebooku objavila kritiku zakonske odredbe koje majku preminulog djeteta tjeraju da drugi dan CZSS prijavi smrt djeteta čime joj se automatizmom ukida naknada roditelja njegovatelja.

“Kad vidite na profilnim slikama članova Kolibrića sliku kolibrića znači da se opet opraštamo, da opet tugujemo za jednim od naših članova. Znači da će jedna majka u suzama i s nezamislivom boli prvi radni dan morati pokucati na vrata CZSS kako bi rekla da je izgubila najvažnije u životu. S tim danom ova bešćutna država će joj reći nemaš pravo na vrijeme žalovanja, sutra već traži posao. Nisi ti Žalac da ti damo 6+6 da staneš na noge, da oplačeš najmilijeg, da se zbrojiš, da shvatiš kako dalje. Još nas je jedno dijete napustilo, a mi smo iznevjerili i ovu majku, opet smo podbacili. Opet”, napisala je Alapić.


Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.