Nikola Grmoja dao podršku diplomatu Damiru Sabljaku

Autor: Sanja Plješa

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja danas je ispred Službeničkog suda došao dati podršku diplomatu Damiru Sabljaku.

Za njega je održana rasprava u ponovljenom suđenju, a zatim je Grmoja dao izjavu za medije.

Grmoja je ponovo podsjetio kako je Sabljak razotkrio korupciju u našim veleposlanstvima, te umjesto da za to bude nagrađen, on je bio kažnjen i udaljen iz službe.

“Agonija Damira Sabljaka traje već previše i to pokazuje kako ova država funkcionira. Oni koji su odgovorni za te malverzacije su nagrađeni još boljim sinekurama, a čovjek koji se ponio profesionalno i putem institucija upozorio na nepravilnosti je kažnjen. Zato mi ovdje tražimo pravdu za Damira Sabljaka i dajemo mu punu podršku. Žalosno je da medijima nije dopušteno snimanje ove rasprave, a to pokazuje koliki je strah u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i u hrvatskoj vladi, ali istina će izaći na vidjelo. Mi smo uvjereni da će Damir Sabljak biti vraćen na posao, a da će odgovorni odgovarati za ovo što su napravili”, rekao je Grmoja.

Danas se postupak priveo kraju, a odluka će uslijediti pisanim putem.

Hrvatski generalski zbor dao veliku potporu Hrvatskoj demokratskoj zajednici i premijeru Plenkoviću




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.