fbpx
Foto: Robert Fajt / CROPIX

‘NIKAD NIJE KASNO!’ Plenković poslao znakovitu poruku iz Livna: ‘Bilo bi dobro da se držimo fair playa, na to cijelo vrijeme apeliramo’

Autor: L.B.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković sudjeluje u srijedu na predizbornom skupu Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji se održava u Livnu.

Prije održavanja skupa dao je izjavu medijima.

“Ovo je zemlja tri ravnopravna konstitutivna naroda. I ono na što cijelo vrijeme apeliramo, i to godinama, bilo bi dobro da se držimo fair playa, gdje svaki narod bira svog predstavnika u Predsjedništvo” rekao je Plenković.


‘Hrvatska je prijatelj, susjed, saveznik BiH’

Dodao je i kako bi to sigurno pomoglo kvalitetnijem funkcioniranju zemlje, boljim međusobnim odnosima unutar zemlje, ali i intenzivnijim i boljim odnosima s Hrvatskom.

“Nadam se da će izbori proći korektno i da će kandidati HNS-a BiH ostvariti sjajne rezultate na svim razinama i nakon izbora sudjelovati na svim razinama vlasti. Hrvatska je prijatelj, susjed, saveznik BiH, država koja joj je pomogla i kod oslobađanja teritorija, i na humanitarnom, diplomatskom planu, i u pristupu BiH Europskoj uniji”, poručio je Plenković.

‘Bilo bi groteskno da Hrvatska vlada ne razgovara sa Schmidtom’

O kritikama zbog razgovora s Christianom Schmidtom, visokim predstavnikom u BiH, Plenković je rekao:

“Sa svim partnerima u međunarodnoj zajednici razgovaramo, tema BiH je za Hrvatsku, u smislu državne politike, vanjske politike, brige o Hrvatima izvan RH, je par excellence političko pitanje. Mi smo zemlja koja će dati i savjet i stav svim našim partnerima.

Razumijemo okolnosti i pitaju nas ljudi što mislimo. Bilo bi groteskno da Hrvatska vlada ne razgovara s visokim predstavnikom kad svi razgovaraju s njim, a pitanje koje se treba riješiti je ispravljanje nepravde prema Hrvatima.”

Na pitanje hoće li biti kasno ako Schmidt donese sada promjene izbornog zakona, Plenković je rekao da je sve do njega i nikad ništa nije kasno.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.