Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

‘NIJE OVO NEČIJI HIR’, FUCHS: ‘Nema sankcija, ali necijepljeni i netestirani neće moći na radno mjesto. Za neopravdan nedolazak na posao su predviđene sankcije!

Autor: L.B.

Iako se broj učenika i nastavnika pozitivnih na koronavirus povećao, nakon jesenskih praznika i dva dana online nastave, učenici svih uzrasta ovog su se tjedna ponovo vratili u školske klupe.

S ciljem povećanja sigurnosti prosvjetnih djelatnika, Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo od utorka u sustav obrazovanja uvodi covid-potvrde bez kojih nastavnici neće moći ući u učionice, a o tome što će se sve ove školske godine osim uvođenja covid-potvrda promijeniti u školama, ali i što čeka sustav visokog obrazovanja, za Novi list je komentirao ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

On je rekao da se ne očekuje otpor nastavnika prema testiranju i uvođenju covid-potvrda te da zato nisu predviđene sankcije za one koji ih ne budu imali.

‘Nema sankcija za necijepljene, no neće moći doći na radno mjesto’

“Rekao sam da ne očekujem većih problema jer ova mjera ima samo jedan cilj, a to je da se osigura što veća sigurnost zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova i to najviše onih zaposlenika koji nisu preboljeli, niti su cijepljeni.

Rekao sam da nema sankcija za necijepljene i netestirane, ali takvi neće moći doći na svoje radno mjesto, a neopravdan nedolazak na radno mjesto spada u radno pravo za koje su predviđene sankcije.

“Već sam jednom rekao i opet ponavljam – nije ovo nečiji hir, svatko od nas mora napraviti što može kako bismo što prije izašli iz ove situacije. Cijepljenje je jedini način da se vratimo u predpandemijsko vrijeme. Ne vjerujem da ima puno onih koji će staviti bilo što ispred interesa djece jer svi mi koji radimo u sustavu odgoja i obrazovanja smo tu zbog učenika”, rekao je Fuchs.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.