fbpx
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NIJE IMPRESIONIRAN: ‘Milanovićevog čovjeka’ guraju Marasu za kandidata za zagrebačkog gradonačelnika?

Autor: Daniel Radman

U srpnju su ga proglasili jednim od tragičara izbora. Bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić iz nekog razloga ga je poslao je u ‘krivu’ izbornu jedinicu, umjesto njegove I. poslao ga je u III. i još stavio na deveto mjesto.

Saborski mandat, dakako, nije uspio osvojiti po drugi put.

Riječ je o Jošku Klisoviću, čovjeku za kojeg se uobičava reći da je blizak predsjedniku Zoranu Milanoviću. Uostalom, i sam Klisović dolazi kao i predsjednik iz diplomatskih redova pa se nakon fijaska na izborima, pada Bernardića i sve veće popularnosti Milanovića čak počelo špekulirati da će Klisović preuzeti SDP!

Do toga ipak nije došlo pa su Klisovića anonimni izvori opet upućivali na Milanovića. Ovog puta nije se radilo o stranačkom kontekstu, već nekom od veleposlaničkih mjesta. No, kako je Milanović tada ‘zaratio’ s premijerom Andrejom Plenkovićem koji supotpisuje odluke o veleposlanicima, ova priča je barem priveremeno zastala.

A onda se pojavila i treća mogućnost za Klisovića, jesenas se počelo pričati o tome da bi mogao postati kandidat za gradonačelnika Zagreba. Vjerojatno je bila riječ o probnome balonu, no kako se sada Klisovićevo ime opet aktualiziralo u javnosti proizlazi da je probni balon bio – uspješan.
Podsjećamo, iako je jedno vrijeme bila otvorena opcija da imaju zajedničkog kandidata, u međuvremenu je došlo do razlaza između SDP-a i ‘Možemo!’. Sada je izvjesno da će se SDP morati osloniti samo na svoje snage te se nameće potreba da najjača oporbena stranka čim prije uđe u utrku za zagrebačkog gradonačelnika.

Kao šef zagrebačkog SDP-a nominalno prvi izbor je Gordan Maras, no odluka o tome daleko je od konačne. SDP-ovci, govore kuloari, žele izabrati čovjeka koji ima veće šanse od Marasa i tu se pojavilo Klisovićevo ime. Navodno je i on zainteresiran.

Za komentar smo zamolili Marasa, kako on gleda da mu nameću kandidata, no nije bio impresioniran.
“Nemam što komentirati izjave od neimenovanih izvora”, kratko je poručio.

To u ovom trenutku i može biti najveći problem za Klisovića. Piše se da bi kandidaturu prihvatio samo kao stranka izađe iza njega stane ‘bez fige u džepu’, a tri mjeseca do izbora nitko na glas ne želi spomenuti njegove ime. Baš onako kako govori Maras – iza njega su tek neimenovani izvori .

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.