fbpx
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘NIJE HTIO DA SE RADNICI OBEŠTETE!’ Nižu teške optužbe na pravednički nastrojenog Bulja: ‘Zabio je posljednji čavao u lijes’

Autor: Franka Alvarez

Ovih dana politička atmosfera u Sinju kuha, a gradonačelnik Miro Bulj počinje primati žestoke udarce iz oporbe.

Prvo je u javnost izašao Bulj zaprijetivši izvanrednim izborima jer su vijećnici SDP-a i HDZ-a blokirali donošenje novog Prostornog plana, međutim, HDZ uzvraća udarac.

Poručuju kako je Miro Bulj spriječio da se radnici posrnule Dalmatinke obeštete za 5,8 milijuna kuna.


“Bulj je zabio posljednji čavao u lijes Dalmatinke”

“Zbog krive koncepcije, neznanja i nesposobnosti Mira Bulja i koalicije SDP-Most u Gradskom vijeću, s usvajanjem prostorno planske dokumentacije se kasnilo pune dvije godine.

Uz opravdane zahtjeva građana za prenamjenom i uvrštavanjem njihovih parcela u građevinska područja i brisanje Poljakove grede kao eksploatacijskog polja – iza kojih cijelo vrijeme stojimo, pa tako i jučer – prostorno planska dokumentacija  prepuna je spornih detalja. Izdvojit ćemo  okolnost da je i dalje ogroman broj ljudi odbijen sa svojim zahtjevima za prenamjenom zemljišta, imamo širenje eksploatacijskih polja, novu kavu u Lučanima, rudokup iznad izvorišta Kosinac, uvrštavanje prometnica koje ugrožavaju razvoj našeg grada i život građana, posebno tu mislimo na premještanje državne ceste iz centra grada na trasu Šabići, Dalmatinka, Ulica Domovinskog rata, itd, itd.

Uz sve navedeno, gradonačelnik Bulj jučer je nažalost odbio i prijedlog HDZ-a da se radnici Dalmatinke obeštete za 5,8 milijuna kuna i tako zabio posljednji čavao u lijes Dalmatinke i nade radnika da će dobiti neisplaćene plaće. Time je stao na stranu krupnog kapitala, tajkuna  i svojih političkih mecena koji se basnoslovno bogate ovom prenamjenom, nažalost  preko leđa radnika.

Radi tih interesa i krupnog kapitala prijetio je izborima  građanima Sinja, sve dok za ostvarenje svojih ciljeva, nije pronašao novog žetončića u liku vijećnice Mirjane Babić.  Ostaje tek za vidjeti  koja je cijena ovog tezgarenja i trgovine.

Usput je posebno zanimljivo kako je u osvit nadolazeće izborne godine, gradonačelnik Bulj doživio ponovno desničarsko prosvjetljenje  te se odjednom odriče i srami svog dosadašnjeg koalicijskog partnera – sinjskog SDP-a, s kojim je dvije godine izglasavao Proračun i neuspješno vodio Grad Sinj, a pritom  dijelio fotelje, radna mjesta i sinekure”, stoji u priopćenju HDZ-a.

Podsjetimo, neki dan se oglasio Miro Bulj i prozvao gradske zastupnike nakon što se nisu složili s novim Prostornim planom za “politikanstvo i destruktivnu politiku”.
Politikanstvo i destruktivna politika

“Takav potez se ne može objasniti ničim drugim nego politikantstvom i pokušajem stopiranja razvoja Grada Sinja, posebno jer je na samom početku sjednice predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Stipe Perić rekao da HDZ podržava izmjene i da one idu ljudima u korist, ali da dolaze sa zakašnjenjem. Nakon toga je napustio sjednicu s vijećnicima HDZ-a, onemogućivši tako donošenje Prostornog plana kojeg je javno podržao”, rekao je Bulj.

Novi izbori

“Ako i u nastavku sjednice naprave isto i budu opstruirali razvoj Sinja idemo na nove izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Uvjeren sam da će takvu destruktivnu politiku Sinjanke i Sinjani kazniti i dati nam još veće povjerenje”, rekao je saborski zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

 
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.