Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

NI STARI DRUG MU NE MOŽE PRIJEĆI PREKO OVOGA! Ludnica zbog Milanovićeve izjave o Ukrajini: ‘Prešli smo točku u kojoj je realno za očekivati oružani sukob’

Autor: N.K

U srijedu je američko veleposlanstvo u Ukrajini pozvalo svoje građane da razmisle o napuštanju te zemlje istog trena.

Ukrajina je navodno okružena ruskom vojskom, a NATO šalje svoje resurse upravo na istok.

Svi se pribojavaju rata, a Tonino Picula, član vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta poručuje kako je realno očekivati oružani sukob. Komentirao je za RTL i izjave predsjednika Milanovića.

“Realno je očekivati oružani sukob”

”Razlog da razgovaramo ovdje u ovako dramatičnim okolnostima već govori da smo prešli određenu točku u kojoj je sasvim realno očekivati oružani sukob. Međutim treba napraviti sve da do tog sukoba ne dođe, jer on bi imao velike implikacije”, rekao je Tonino Picula.

“Milanovićeve izjave izazvale kontroverzu”

Naglasio je kako je Ukrajina partner Europske unije, a slijedom toga nisu mu baš sjele izjave predsjednika Milanovića, njegovo starog kolege iz stranke. Rekao je kako je Hrvatska dokazala svoju vjerodostojnost kao NATO članica te da će o eventualnom angažmanu hrvatske vojske trebati raspraviti.

Za Milanovićeve izjave kaže da su izazvale veliku kontroverzu u EU i među NATO članicama. Dodao je kako će predsjednik morati pobliže objasniti što je mislio.

”Ali najvažnije je ovog trenutka dokazati da Hrvatska jest vjerodostojna članica NATO saveza, da je spremna poštovati svoje obveze, kao što i mi očekujemo da NATO savez, da ne daj Bože zatreba, jednako tako štiti i interese RH i naš teritorijalni integritet”, zaključio je Picula.




 

 




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.