Foto: Toni Katic/HaloPix/PIXSELL

NEUGODNO POGLAVLJE ZIME PRED VRATIMA: Pokazat će nam svoje pravo lice, svidjelo vam se to ili ne

Autor: Ivana Jurišić

Nakon lijepe subote koju je većina naših sugrađana iskoristila za boravak u prirodi, slijedi nam sasvim drugačija nedjelja, a ništa bolje neće biti ni u ponedjeljak.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) piše kako nas  danas očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, u gorju i snijegom.

“Poslijepodne i navečer susnježice i snijega bit će ponegdje u nizinama unutrašnjosti, uglavnom na sjeverozapadu. Na Jadranu lokalno obilna kiša i izraženi pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, a u gorju u prvom dijelu dana jugozapadni. Na Jadranu umjereno do vrlo jako jugo te južni i jugozapadni vjetar u okretanju na sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 3 do 6, a na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije između 12 i 16 stupnjeva Celzijevih, piše na stranicama DHMZ-a.

Izvještavaju kako nas slično vrijeme očekuje i u ponedjeljak, kada će biti umjereno i pretežno oblačno. Očekuje se kako će u Dalmaciji biti kiše s pljuskovima i grmljavinom, a kiše bi trebalo biti i u Slavoniji.

Duž obale bi sutra moglo biti i snijega. Naime, u gorju će biti povremeno snijeg koji nošen burom može doći duž obale.

“Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku sjeverozapadni. Na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim, moguće i orkanskim udarima, a na jugu ujutro i prijepodne jugo i istočni vjetar. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 0 do 5 stupnjeva Celzijevih, na sjevernom Jadranu između 5 i 10, a u Dalmaciji 10 i 13 stupnjeva Celzijevih”.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.