FOTO: Vatrogasci Grada Vrgorca

NESVAKIDAŠNJA NESREĆA: Žena sletila u jezero, a završila na stablu! Policija je imala što za vidjeti

Autor: Dnevno.hr

Nesvakidašnji događaj sa sretnim završetkom dogodio se u Vrgorcu pretprošlog vikenda.

Naime, policija iz Postaje granične policije Vrgorac i dubrovačko-neretvanske uprave imala je pune ruke posla pri spašavanju žene koja je doživjela nesreću.

Službe su tako spasile život ženi koja je tijekom zadnjeg vikenda u studenom automobilom sletjela u vodu u polju Jezero, a spasitelje je dočekala na drvetu.

Sama im se javila

U policiji kažu da su vrgorački vatrogasci dojavili da ih je nešto poslije 5 sati nazvala vozačica i zatražila pomoć nakon što je na nepoznatoj lokaciji vozilom upala u vodu.

“Zadnjeg vikenda u studenom na području Vrgorca odvijala se akcija spašavanja ženske osobe u kojoj su djelatnici Postaje granične policije Vrgorac poduzeli sve kako bi spasili ženu koja se našla u životnoj opasnosti”, priopćila je policija.

“U subotu, 26. studenog 2022. godine u 05:20 sati policijska službenica – šef smjene u Postaji granične policije Vrgorac zaprimila je informaciju od DVD Vrgorac kako ih je nazvala nepoznata ženska osoba, da je na nepoznatom području vozilom sletjela s ceste, da je vozilo upalo u vodu i da traži pomoć. Šef smjene u policijskoj postaji zaprimio je informaciju u mogućoj lokaciji mobitela i to je bio početni trag”, opisuje policija.

“Odmah su na teren, u polje Jezero upućene dvije policijske ophodnje na način da pokušaju locirati ženu. Zbog velikih oborina navedeno područje bilo je poplavljeno i pristup otežan, također je u tom trenutku bio i mrak što je uveliko odmagalo locirati ženu koja je trebala pomoć.




Dalje, šef smjene je stupio u kontakt sa ženskom osobom koja je bila u panici i strahu. Kako bi je umirila i dovela u stanje da može od nje dobiti konkretne informacije, rekla joj je kako se na terenu nalaze policijski službenici te da pokušavaju doći do nje te da surađuje s policijskim službenicima koji za njom tragaju na terenu”, dodaje se.

“Policijska službenica je iz operativnog dežurstva analizirajući lokaciju i dobivene informacije uputila i dodatne policijske službenike koji su otišli na moguću lokaciju osobe. Policijski službenici su koristeći se svjetlonosnim signalima na vozilu, megafonom, bljeskalicama na mobitelu, ulazeći u hladnu vodu pokušali locirati osobu.

Sretan kraj

To ja na koncu i uspjelo, policijskim službenicima Policijske uprave dubrovačko neretvanske koji su se također uključili u potragu za osobom, a koji su informaciju o lokaciji osobe proslijedili kolegama iz PU splitsko dalmatinske. Osoba je locirana na stablu, okružena dubokom vodom, na udaljenosti od oko 300 metara nizvodno od mjesta gdje je vozilo upalo u vodu”, dodaje se.




“Kako bi što prije pomogli pothlađenoj osobi, policijski službenici su u blizini pronašli čamac bez vesla, a koristeći se rukama i komadima daske doveslali do ženske osobe, pomogli joj ući u čamac te sa sebe dali dijelove odore kako bi je utoplili. Osoba je s čamcem prevezena na sigurno te predana djelatnicima HMP koji su je zbog pothlađenosti prevezli u Dom zdravlja Vrgorac na dalji pregled”, opisuje policija.

Tako je srećom, ova drama završila pozitivno, a žena će ovaj događaj pamtiti do kraja života.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.