Foto: Pixabay/Ilustracija

Nesretni turisti stradali na jet-skiju, samo jedan je preživio: ‘Ubili su mi brata i prijatelja’

Autor: Dnevno.hr

Alžirska obalna straža ubila je dvoje turista na odmoru u Maroku koji su zalutali u alžirske vode na svojim jet-skijima. Oni su bili među četvoricom francusko-marokanskih dvojnih državljana koji su krenuli jet-skijem iz marokanskog ljetovališta Saidia.

Trećeg člana skupine uhitila je obalna straža koja patrolira zatvorenom granicom dviju država. No, pucnjava je izazvala bijes u Maroku nakon što je ribar objavio video beživotnog tijela koje pluta u moru.

‘Pucali su na nas’

Granica između Alžira i Maroka zatvorena je 1994., a Alžir je prekinuo veze prije dvije godine. Mohamed Kissi bio je jedini od četvorice koji se vratio u Maroko, javlja novinska agencija AFP, citirajući marokanske medije. Rekao je da se grupa izgubila i da je ostala bez goriva.


“Izgubili smo se, ali smo nastavili sve dok se nismo našli u Alžiru”, rekao je Kissi, čiji je brat Bilal ubijen. “Znali smo da smo u Alžiru jer je crni alžirski gumenjak krenuo prema nama” i oni koji su bili u njemu “pucali su na nas”, rekao je.

RITUALNO UBIJANJE HRVATSKIH RADNIKA U ALŽIRU! ‘Klali su sve neobrezane i one koji ne znaju dijelove Kur’ana’

“Hvala Bogu, nisam pogođen, ali su mi ubili brata i prijatelja. Uhapsili su mog drugog prijatelja. Pet metaka je pogodilo mog brata i mog prijatelja. Mog drugog prijatelja je pogodio metak”, rekao je.

Duga povijest napetosti

Na kraju ga je pokupila marokanska mornarica i vratila u Saidiju, dodao je. Abdelali Merchouer je imenovan kao drugi ubijeni čovjek. Muškarac kojeg je uhitila alžirska obalna straža, po imenu Smail Snabe, navodno se pojavio pred tužiteljem u srijedu, ali detalji nisu objavljeni.

Otkriveno tko je „minirao“ ulazak Alžira u BRICS
Glasnogovornik marokanske vlade odbio je komentirati pucnjavu, rekavši za AFP da je to “pitanje za pravosuđe”. Dvije nacije imaju dugu povijest napetosti te se i dalje spore oko Zapadne Sahare.

Dijele granicu dugu gotovo 2000 km koja je bila izvor napetosti od neovisnosti od francuske kolonijalne vlasti. Zatvorena je 1994. iz sigurnosnih razloga nakon što su islamistički militanti bombardirali hotel u povijesnom marokanskom gradu Marakešu.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.