Ilustracija Izvor: Profimedia / Autor: Ron Adar/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

NEREDI U SAD-u: Prosvjednici ponovo na ulicama zbog ubojstva Afroamerikanca

Autor: Dnevno/ I.I.

Policija je uhitila osam prosvjednika u ponedjeljak ujutro u američkom gradu Lancasteru, Pennsylvanija, gdje su izbili neredi zbog ubojstva 27- godišnjeg Afroamerikanca Ricarda Munoza. 

Prosvjednici su prijavljeni za palež, vandalizam, nošenje oružja bez dozvole, nerede, remećenje reda i mira, blokiranje prometnica, piše New York Post

Poručili su da policajci nikad ne smiju braniti ako je napadač pripadnik manjine “već bi trebali dopustiti da budu izbodeni ili ustrijeljeni zbog svog navodnog rasizma”.

Afroamerikanac Munoz ubijen je u nedjelju, a prema snimkama policajac ga je upucao u samoobrani jer je krenuo na njega držeći nož iznad glave.

Podsjetimo, prosvjedi protiv policijske brutalnosti počeli su krajem svibnja zbog ubojstva Afroamerikanca Georga Floyda u Minneapolisu.

Top vijest: U SAD-u policija pucala u afroamerikanca: slijedi verzija „George Floyd 2“?




Autor:Dnevno/ I.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.