Foto: Siniša Strčić

NEOBIČNI DETALJI SASTANKA S MACRONOM: Milanović se drži svoje najave o jednoj stvari, a ovog ministra nije pozvao na Pantovčak

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Francuske Republike Emmanuel Macron u službenom je posjetu Republici Hrvatskoj.

Nakon jučerašnje radne večere s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrima, Macron je u četvrtak stigao Pantovčak gdje ga je primio predsjednik Republike Zoran Milanović, nakon čega odlazi u Banske dvore gdje će ga primiti premijer.

Macrona je Milanović svečano dočekao na Pantovčaku u 09:30 sati, pozdravili su časnike HV-a te se povukli na kratak Tête-à-tête susret.

Dolazak francuskog predsjednika u Hrvatsku obilježen je nastavkom sukoba između ‘dva brda’. Naime, predsjednik Milanović nije pozvan na svečani ručak, čiji je domaćin premijer Plenković. No, poziv je dobilo troje dužnosnika Ureda PRH.

Zanimljivo, na današnji prijem na Pantovčaku nije pozvan hrvatski ministar obrane Mario Banožić, iako je tamo njegova francuska kolegica Florence Parly, s kojom će kasnije u Banskim dvorima potpisati ugovor o nabavi aviona Rafalea.

Nadalje, u Uredu predsjednika nikoga od uzvanika ili novinara nisu tražili covid-potvrde, a nisu ni nosili masku, dok je francuska delegacija imala maske. Čini se da je Milanović ostao dosljedan svojoj najavi da se za ulazak u Ured predsjednika neće tražiti ni COVID-potvrda ni negativan test. Upravo je na Milanovića i njegovu odluku aludirao premijer Plenković, koji je rekao da predsjednik ‘ iz pozicije cijepljenog s tri doze, zaštićen kao lički medvjed, poziva na neposluh’.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.