Foto: Screenshot/Kolaž Dnevno

NENAD PERIŠ KROZ SUZE: ‘Ne gubim nadu, siguran sam da ću se s Matejem vratiti u Split’

Autor: Dnevno.hr

I dalje nema novosti o tome što se dogodilo 27-godišnjem Splićaninu Mateju Perišu koji je posljednji put viđen u Beogradu gdje je s prijateljima otišao proslaviti Novu godinu.

U noći s 31. na 31. prosinca izašli su u klub ‘Gotik’ iz kojeg je Matej iznenadno otišao i od tada mu se gubi svaki trag.

Njegovi prijatelji posumnjali su da nešto nije u redu nakon što su shvatili da Matej nije uzeo jaknu iz garderobe niti došao u unajmljeni apartman te su nestanak prijavili policiji koja i dalje intenzivno traga za Splićaninom. Osim do sada objavljenih snimki nadzornih kamera, na kojima se vidi Matej kako trči ili zaustavlja taksi, nema novih informacija.

To potvrđuje i njegov otac Nenad Periš koji boravi u Beogradu.

“Mogu vam reći da se potraga orijentirala na područje oko same obale Save i Dunava i na korito te na područje obale i šetnice u blizini tog kluba “Gotik”, gdje je moj sin zadnje viđen. Također se intenzivno kontrolira i nizvodno područje prema Pančevu. Ima informacija koje se provjeravaju, to radi srbijanski MUP i ja stvarno ne bih htio ulaziti u neka moja razmišljanja, nisam profesionalac već govorim emotivno i mogu pogriješiti oko toga što govorim”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju danas Matejev otac.

Dobio je obećanje da će se istraga nastaviti

Rekao je i da se sinoć u policiji sastao s čelnim ljudima, među kojima je i ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, kao i predstavnici hrvatske policije koji su stigli u Beograd.

Kaže, dobio je obećanje da će se potraga nastaviti, a vidi da je suradnja dviju policija na visokoj razini. Vučin mu je rekao da se potraga nastavlja istim intenzitetom i da će sve napraviti da se dođe do konačne istine i da se nađe Matej.




“Naravno da nekad u životu događaji bez obzira na svu angažiranost uvjetuju teži dolazak do konačnog rješenja, ali ja ne gubim nadu, tu sam do daljnjeg i samo čekam i tražim svoga sina”, rekao je otac nestalog mladića.

‘Siguran sam da ću se s Matejem vratiti u Split’

Komentirao je i razne poluinformacije kao i snimke koje se javljaju u tabloidima i na društvenim mrežama. Kaže, od onih s kojima komunicira u Srbiji primijetio je samo profesionalan odnos.

“Tako i za većinu medija s kojima u Srbiji komuniciram mogu samo reći hvala ljudima što imaju osjećaj, ne zovu me previše, razumiju situaciju i ponašaju se vrlo profesionalno”, rekao je i dodao da ga za neke informacije koje je slučajno doznao nije previše briga.




“Nemam nikakvo mišljenje o tome. Svatko ima svoj obraz i svatko ga nosi na svoj ponos. Uopće mi ne smetaju, nije me briga za njih i jedino što mi nije ugodno ako takve informacije dođu do moje obitelji. Oni koji misle tako, želim im svu sreću i neka žive i dalje”, rekao je i na kraju kroz suze dodao:

“Siguran sam da ću se s Matejem vratiti u Split”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.