Foto: Pexels

NEMOJTE GA JESTI! Povlači se popularni čips od paprike: Vratite ga odmah u trgovinu, garantiran povrat novca

Autor: I.G.

Zbog povećane količine akrilamida opoziva se Aro čips paprika od 300 grama, najbolje upotrijebiti do 30. travnja 2023, izvijestio je Državni inspektorat Republike Hrvatske. Proizvođač čipsa je Kanaan d.o.o. iz Donjeg Miholjca, a na tržište stavlja METRO CASH & CARRY d.o.o. iz Zagreba.

Čips je LOT broja 5745 i EAN koda: 3856024703703.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom Komisije (EU) 2017/2158 o uspostavi mjera za ublažavanje učinaka i razina referentnih vrijednosti radi smanjenja prisutnosti akrilamida u hrani.

Detalji o opozivu dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom https://www.metro-cc.hr/press/Aro-cips.

Akrilamid je kemijski spoj koji se pri povišenim temperaturama može formirati u hrani bogatoj škrobom. Procjenjuje se da prisutnost akrilamida u hrani može povećati rizik od razvoja raka u svim dobnim skupinama.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.