fbpx
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

NEMA VIŠE PROPUSNICA Ukinuta zabrana kretanja između Zagreba i Zagrebačke županije

Autor: dnevno/zg.info

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite, Davor Božinović, potvrdio je da se od sutra mijenja način putovanja za sve županije koje su to zatražile, prenosi Večernji list.

S obzirom na gospodarske razloge i epidemiološku situaciju Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 19. travnja donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije.
Od donošenja ove Odluke e – Propusnica je potrebna samo za odlazak izvan područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

“Sutra ćemo donijeti odluku sa stožerima Splitsko-dalmatinske i Krapinsko-zagorske županije, a čekamo i nekoliko njih da se jave. Najveći dio županija zatražio je slobodu kretanja na cijelom području, većina tih zahtjeva je već potpisana. Neke od njih tražile su slobodu kretanja na području cijele županije, neke su odvojile žarišne točke, a neke su odvojile otoke. Dubrovačko-neretvanska će još uvijek zadržati sustav koji ima sada. Od ponoći najveći dio punktova policije kakve znamo će nestati” izjavio je Božinović za Dnevnik Nove TV. Poručio je pritom kako se nada da se nećemo morati vraćati na restriktivne mjere.

“A to uključuje da se možemo nadati da će biti nešto i od turizma ove godine”, rekao je Božinović.

BOŽINOVIĆ OTKRIO: Ove tri županije nisu tražile ukidanje propusnica! Njima propusnice ostaju

Autor:dnevno/zg.info
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.