fbpx
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘NEMA TU NIKAKVOG MISTERIJA!’ Glavni ravnatelj policije o tučnjavi na Platku: ‘Zadovoljan sam učinkovitošću hrvatske policije’

Autor: I.G.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je tučnjavu do koje je došlo na Plataku, u kojoj su sudjelovali MMA borci i članovi HGSS-a.

Naveo je zašto je policija izdala prekršajne, a ne kaznene prijave.

“Nema tu nikakvog misterija. Policija je odmah privela tri osobe, utvrdila činjenice, dokaze i ispitala sve sudionike. Policija nema odmah sliku o događaju koju sada imamo Policajci moraju utvrditi činjenice da bi se utvrdilo je li netko napravio prekršajno ili kazneno djelo. Nedvojbeno je utvrđeno da se radi o prekršaju javnog reda i mira”, govori Milina.


Kaže da nije bilo nikakvih pokušaja zataškavanja po pitanju ovog događaja.

“Mi smo prošle godine imali 8055 prekršaja iz domene javnog reda i mira, ali samo za članke 6. i 13., koji uključuju i ovaj događaj. Tako da se praktički svaki sat dogodi prekršaj”, kaže Milina.

Novinar ga je zatim pitao jesu li u Rijeku poslali nadzor.

“Nismo. Poslali smo policijske službenike koji su za ovakve događaje specijalizirani i oni su pružili potporu”, rekao je Milina pa se osvrnuo na tvrdnje da policija nije dobro obavila svoj posao. “Ja sam zadovoljan učinkovitošću hrvatske policije.”

Driftanje na snijegu

Glavni ravnatelj policije nije htio odgovoriti na pitanje jesu li tri MMA borca koja su sudjelovala u tučnjavi otprije poznata policiji. No odgovorio je na pitanje o alkoholiziranosti sudionika.

“Najveća izmjerena koncentracija je 2.9 promila u krvi, ali to je među sudionicima, a ne počiniteljima”, rekao je Milina te komentirao činjenicu da je driftanje na stazi tek komunalni prekršaj.
“Zakon o sigurnosti prometa na cestama govori o cestama. Ovo je apsolutno neprimjereno, ali se ne postupa po tom zakonu. To ne može biti obijesna vožnja, kako je regulirana zakonom”, kaže Milina.

Milina je upitan i je li povjerenje između policije i HGSS-a poljuljano, kao što je danas rekao pročelnik riječkog HGSS-a Marko Andrić.

“Siguran sam da tu neće biti nikakvih prijepora oko daljnje suradnje. Ovo je događaj koji je izazvao izuzetnu pažnju javnosti i sumnje da policija nije poduzela sve što je u njenoj nadležnosti, ali to zasigurno neće utjecati na naše povjerenje i suradnju”, kazao je Milina za Dnevnik Nove TV.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.